UNRWA Gazze'deki sığınma merkezlerini tahliye etti

UNRWA Gazze'deki sığınma merkezlerini tahliye etti

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, Gazze'de sığınma merkezi olarak kullanılan okulları tahliye etti. Merkezde kalanlara 4 ay kira yardımı yapılacak.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınma merkezleri olarak kullanılan okulların tahliye edildiğini belirterek, "UNRWA'ya bağlı merkezlerin hiçbirinde şu anda mülteci yok. Evleri yıkılanlara ve merkezlerde ikamet etmek zorunda kalan mültecilere kira bedelleri ödendi" dedi. 

Tahliye edilen kişi sayısına ilişkin detay vermeyen Ebu Hasene, daha önce merkezde kalanlara 4 ay süreyle, kira bedeli olarak yaklaşık 200 dolar ödeneceğini söyledi.

BM verilerine göre, İsrail'in geçen yıl yaz aylarında Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle, UNRWA'ya bağlı 90'dan fazla okul ve merkezde, evleri yıkılan yaklaşık 300 bin kişi barınıyordu.

UNRWA'nın, "bütçe açığı" nedeniyle Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Suriye ve Ürdün'de mültecilere istihdam temini konusundaki faaliyetlerini askıya aldığına dair haberler yer almıştı.

İsrail'in 2014 Temmuz'unda başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında Gazze'de 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina hasar görmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.