Ünlü yönetmen: İslam barış dinidir

Ünlü yönetmen: İslam barış dinidir

Amerikalı ünlü yapımcı ve yönetmen Francis Ford Coppola Fas Uluslararası Filim Festivali arasındaki basın konferansı sırasında ‘İslam merhamet ve hoşgörü dinidir.

Kur’anı Kerim ayetleri rahmet kelimeleri ile başlar ve Müslümanların Rabbi merhametli bir Rabb’dir’ ifadelerini kullandı.

Amerikalı ünlü yönetmen Francis Ford Coppola, Marakeş Film Festivali’nde yaptığı bir konuşmayla İslam’ı savundu.

Film Festivali’nin basına tanıtım toplantısında, sorulan bir soruya Fatiha Suresi’nin İngilizce çevirisini okuyan ve İslam’ın çok güzel ve bir barış dini olduğunu söyleyen Coppola, “Kuran’ı okursanız ilk cümleleri ‘ Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle, Hamd o âlemlerin Rabbi,  O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah’ın’dır” dedi.

Coppola, İslam dini sayesinde ilerleme ve medeniyetlerin kurulduğunu düyanın refahı için önemli rol oynadığını ve tüm insanların dahil olduğu dünyada birlik altında aşk ve muhabbet mesajını verdiğini söyledi.

İslam’ın ne kadar barış, sevgi, merhamet ve tolerans dolu bir din olduğundan bahseden Coppola, “13. Yüzyılda medeniyetlerin beşiği olan bu dini tanıyan ve bilen herkes bilir ki, en önemli iki cümle ‘Allah Rahman ve Rahim’dir. O Allah’a, insanlara zulmetmediği konusunda güveniriz.”

Salonda bulunan bazı kişilerin Coppola’nın bu sözlerinin ardından göz yaşlarını tutamadığı gözlemlendi.

Amerikalı yapımcı ve yönetmen Fas Uluslararası Film Festivali resmi yarışma hakemler heyeti başkanlığı görevini üstlendi. Bu festival 4 Aralık Cuma günü başladı ve 10 gün devam etti.

Francis Ford Coppola dünyanın en ünlü film rejisörlerinden biri. En tanınmış filmleri arasında ‘Baba’ üçlüsü (The Godfather Trilogy) filmleri bulunan Coppola’nın filmleri çok sayıda Oscar ödülüne layık görüldü. 

Dünya sinemasının 76 yaşındaki ünlü yönetmeni, senarist ve yapımcısı Francis Ford Coppola; beş Oscar, dört Altın Küre ve iki, Altın palmiye onur ödülleri sahibi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.