Ünlü Wembley Stadı'nda iftar programı düzenlendi

Ünlü Wembley Stadı'nda iftar programı düzenlendi

İngiltere Futbol Milli Takımının maçlarının oynadığı Londra'daki Wembley Stadı'nda iftar programı düzenlendi

"Ramazan Çadırı Projesi" tarafından ülkede geleneksel hale getirilen "Açık İftar" etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa yüzlerce kişi katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, tüm dünyada ayrımcılığın arttığı bir ortamda, Açık İftar etkinliğinin dünyaya sevgi ve farklılıklara saygı mesajı verdiğini belirtti.

Bazen küçük adımların çok büyük etki doğurduğunu kaydeden Ertaş, İngiltere'nin önemli mekanlarında yapılan Açık İftar etkinliklerinin ve Piccadilly Circus meydanındaki ramazan ışıklandırmalarının milyonlarca kişiye ulaşan güçlü mesajlar içerdiğini ifade etti. Ertaş, Türkiye'deki deprem felaketinden sonra İngiltere'de yürütülen yardım kampanyaları için de teşekkür etti.

İngiltere Futbol Milli Takımının Teknik Direktörü Gareth Southgate de gönderdiği video mesajla Müslümanların ramazan ayını ve bayramını kutladı.

İftarın ardından stadyum içindeki bir salonda Müslümanların futbolda temsili, gençlerin futbola ilgisi, ramazan ayı ve oruçla ilgili konuşmaların yapıldığı bir panel düzenlendi.

wembley3.jpgwembley4.jpgwembley2.jpg

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum