Ünlü üniversite Myanmar'daki Müslüman katliamını kanıtladı

Ünlü üniversite Myanmar'daki Müslüman katliamını kanıtladı

Yale Üniversitesi'nden araştırmacılar, hükümetin siyasi çıkar için Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti kışkırttığını ve Müslümanlara vahşice saldıran Budist örgütleri finanse ettiğini açıkladı.

Yale Üniversitesi'nden araştırmacılar, Myanmar hükümetinin Rohingyalara soykırım uyguladığına dair ciddi kanıtlar bulunduğunu açıkladı

El-Cezire'nin haberine göre, Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde bulunan Lowenstein Clinic araştırmacılarının, 8 ay süresince topladığı ve değerlendirdiği kanıtlar, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara soykırım uyguladığını gösteriyor.

Hükümet siyasi çıkarı için Budistleri finanse etti

El-Cezire Araştırma Birimi ve insan hakları örgütü Fortify Rights tarafından sağlanan belgeler ve kanıtları inceleyen Lowenstein Clinic'ten yapılan açıklamada "Siyasetçilerin Rohingya hakkındaki konuşma şekillerine ve mezalimin büyüklüğüne bakınca, böyle (soykırıma yönelik) bir niyet olduğu sonucuna varmamak mümkün değil" ifadesi kullanıldı.

Deliller, hükümetin siyasi çıkar için Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti kışkırtarak, nefret söylemini benimseyerek ve yönetime destek veren radikal Budist örgütleri finanse ederek toplumsal şiddeti tetiklediğini gösteriyor.

Gazetecilerin, bu konuyla ilgili iktidardaki ordu destekli Birlik, Dayanışma ve Kalkınma Partisi'ne (USDP), devlet başkanlığına ve hükümet sözcüsüne ulaşma çabaları sonuçsuz kaldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.