Ünlü şef, doğal antibiyotik olarak soğanı tavsiye etti

Ünlü şef, doğal antibiyotik olarak soğanı tavsiye etti

Türkiye'nin ünlü şeflerinden Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, gribe karşı soğanın bolca tüketilmesini tavsiye etti.

Öztan, özellikle Gaziantep mutfağının önemli lezzetlerinden olan soğan kebabını da doğal antibiyotik olarak nitelendirdi. 

Vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besin maddelerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Öztan, “Bu anlamda her mevsimin kendine göre özelliklere sahip sebze ve meyveleri bulunmaktadır. Son zamanlarda dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan gribe karşı da vücudumuzun direncini arttırmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek zorundayız. Bunun için antibiyotik özelliğe sahip soğanı da sofralarımızın vazgeçilmezi haline getirmeliyiz.” dedi. 

Gaziantep mutfağınının tatlarından soğan kebabının da doğal antibiyotik gibi olduğunu kaydeden Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Öztan, soğan kebabının tarifini de şu şekilde yaptı: “İçerdiği vitamin ve doğal antibiyotik sayesinde gripten korunmanın en lezzetli yolu olan mini soğanlar, kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak servis ediliyor. Tüm dünyada salgın olarak yaşanılan grip virüsüne karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirici birçok alternatif besin takviyesi alıyoruz. Hiç kuşkusuz yaşadığımız bu zor günlerde yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır.”

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.