Ünlü piyanist Hüseyin Sermet: Atatürk ilah değil kul, harf inkılabı hataydı

Ünlü piyanist Hüseyin Sermet: Atatürk ilah değil kul, harf inkılabı hataydı

Sermet, Atatürk ve Cumhuriyet yılları ile ilgili olarak da tartışma çıkaracak açıklamalar yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi

Ünlü piyanist Hüseyin Sermet, Atatürk'ün ilah değil kul olduğunu harf inkılabının hata olduğunu söyledi.

Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını cevaplayan Sermet, Atatürk ve Cumhuriyet yılları ile ilgili olarak da tartışma çıkaracak açıklamalar yaptı.

Harf inkılabı hataydı, utanıyorum Osmanlı arşivlerini okuyamadım

"Maşallah Atatürkçü olmayan insan yok Türkiye’de, kripto Atatürkçüler var" diyen Sermet, "Kripto Atatürkçüler"in kim olduğunun sorulması üzerine başta FETÖ'yü işaret ederek şunları söyledi:

"Atatürk ilah değil çok ciddi devlet adamıydı. Çok ciddi şeyler yarattı ve tarihteki yerini aldı. Bunu tartışan yok. Atatürk bir kul olduğu için hiçbir kulun da hatasız olmayacağı gibi hatalar yaptı. Biri harf inkılabı... Ben bunları söylediğimde birileri hop oturup hop kalkacak. Türkiye bir çırpıda 600 yıllık geçmişi ve arşivlerinden sıfırlandı. Bugün ben utanarak ifade ediyorum. Ben Osmanlı arşivlerini okumaya yeltenmedim, çünkü okumaktan acizim."

Atatürk’ün hilafeti kaldırmasını destekleyenler bugün Vatikan’a neden ses çıkarmıyor?

Halifeliğin kaldırılması ile ilgili olarak da farklı değerlendirmeler yapan Sermet, "Halifelik deyince onların aklına sadece din gelir. Onların gözünde hacı, hoca, şeyh falan bu şekilde ifade ediyorlar. Din yaşam tarzdır. Yaşam tarzı başlı başına bir kültürdür. Dini sıfırlamaya çalışmak cumhuriyetin ilk yıllarında seküler projeydi. Anglosakson dünyanın uyguladığı bir projedir. Bunu ilk İngilizler başlattı. Hindistan'da kendilerine uygun bir İslam yaratmak istediler. Türkiye'de ve Türkiye üzerinden başka ülkelerde kullanıma sokulmak üzere Fetullah Gülen olayı devreye girdi. Bunlar Türkiye'nin nasıl savrulduğunun ve nasıl ele geçirilmeye çalışıldığının kanıtı" diye konuştu. Sermet, şu soruları yöneltti: "Hilafet din midir kültür müdür? Atatürk’ün hilafeti kaldırmasını destekleyenler bugün Vatikan’a neden ses çıkarmıyor?"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum