Ünlü İngiliz şarkıcıdan Filistin'e açık destek

Ünlü İngiliz şarkıcıdan Filistin'e açık destek

Ünlü İngiliz söz yazarı, şarkıcı, basçı, besteci ve İngiliz rock grubu Pink Floyd’un kurucu üyesi Roger Waters, tüm uluslara ‘1948 İnsan Hakları Deklerasyonu’nu tanımaları çağrısında bulundu

“Filistin Derin Analiz” medya platformunun New York’taki programında, Columbia Üniversitesi Edward Said Modern Arap Çalışmaları Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Rashid Khalidi, “Filistinlilere Karşı 100 Yıl Savaşı” adlı kitabını imzalarken, ünlü müzisyen Roger Waters, Filistin’le ilgili yazdığı en son eserini okudu.

Filistinli sesleri güçlendirip, etkisini artırmak için günlük haberleri derleyen ve Filistin’le ilgili derinlemesine canlı yayınlar yapan medya platformun, 1918’de kurulan New York Yabancı Basın Birliği’yle (FPA) birlikte New York’taki Knickerbocker Club’ta düzenlediği özel etkinlikte Filistin konusunda çalışmalar yapan gazeteci, akademisyen ve diplomatlar başta olmak üzere konuya ilgi duyan uzman isimleri bir araya getirdi.

Al Jazerra Televizyonunun Washington muhabiri Mike Hanna’nın sunduğu programda, katılımcılara yeni kitabı RIFQA’yı dağıtan Şeyh Cerrah’lı, Nation dergisinin ilk Filistin muhabiri, şair- yazar, Muhammed El Kürd, MSNBC sunucusu Ayman Mohyeldin’in sorularını cevapladı.

Düzenlenen ikinci panelde ise Prof. Dr. Rashid Khalidi, Filistin’le ilgili soruları cevaplayıp, Filistin araştırmalarıyla yürüttüğü çalışmalara değinirken, katılımcılara bu alandaki görüşlerini aktardı. Profesör Khalidi daha sonra davetliler için “Filistinlilere Karşı 100 Yıl Savaşı” adlı kitabını imzaladı.

Filistin’e desteğini her fırsatta dile getiren ünlü müzik grubu Pink Floyd üyesi Roger Waters da etkinlikte, Filistin’le ilgili yazdığı en son eserini okurken, katılımcıların ilgi odağı oldu.

Roger Waters program çerçevesindeki konuşmasında, tüm uluslara 1948 İnsan Hakları Deklerasyonu’nu tanımaları çağrısında bulundu.

Programda ayrıca “Filistin Derin Analiz” platformunun, Filistinli genç gazetecilere destek amacıyla tüm büyük ABD yayınlarına, Filistin’de sahada bir Filistin muhabiri çalıştırmayı teşvik eden, Gazze ve Batı Şeria’da istihdam fırsatı sağlamaları çağrısını içeren kampanyasının da tanıtımı yapıldı.

FPA Başkanı Ian Williams, İnsan Hakları Avukatı, Aktivist Zaha Hassan ve Filistinli yazar Dr. Ramzy Baroud’un da birer konuşma yaptığı etkinliğe, İsrail/Filistin konusuyla ilgilenen özel konuklar, küresel liderler, akademisyenler, aktivistler ve diplomasi muhabirleri katıldı.

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.