Ünlü çikolata markası helal üretime geçince boykot çağrıları geldi

Ünlü çikolata markası helal üretime geçince boykot çağrıları geldi

Özellikle Avrupalı tüketiciler, kimliklerinin gözardı edildiğini savunarak, ünlü markayı boykot etme çağrısında bulundu

Dünyaca ünlü İsviçre çikolatası Toblerone'un helal sertifikası alması Müslüman tüketicileri memnun ederken; bazı Avrupalıların sert tepkisine neden oldu.

Duty free mağazalarının vazgeçilmezi haline gelen üçgen şekilli çikolatanın, Nisan 2018'den bu yana İslami usullere göre üretildiği açıklandı.

Söz konusu değişikliği ilk defa duyuran İsviçreli Blick gazetesi, Toblerone markasının sahibi Amerikalı Mondelez grubunun, Müslüman olmayan tüketicilerin tepkisini çekmemek için bu bilgiyi ifşa etmeme kararı aldığını aktardı.

Çikolatanın orijinal tarifine ve içeriğine dokunulmadığının altını çizen şirketin bir sözcüsü, "Sadece alkol ve domuz yağı gibi ürünleri kullanmaktan kaçındıklarını" ifade etti.

Müslümanlar bu karardan dolayı memnun olurken, bazılarında ise, "Acaba daha önceki çikolatalarda alkol ve domuz yağı mı vardı" sorusu oluştu.

Ancak özellikle Avrupalı tüketiciler, kimliklerinin gözardı edildiğini savunarak, ünlü markayı boykot etme çağrısında bulundu.

Bağımsız araştırma şirketi Grand View Research'ın Şubat 2018'de yayımladığı bir rapora göre, dünyadaki helal pazarının değeri 430 milyar dolar ve bu rakamın 2025 yılında yaklaşık 740 milyar doları bulacağı öngörülüyor.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum