Üniversitelerin Açılması Bayramdan Sonra Mı?

Üniversitelerin Açılması Bayramdan Sonra Mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun okulların Kurban Bayramından sonra açılmasını müjdeledikten sonra akıllara Üniversitelerin'de Kurban Bayramından sonra mı açılacak sorusu takıldı.

Peki 2015 | 2016 eğitim döneminde üniversiteler ne zaman açılıyor? İşte üniversitelerin açılma tarihi

'Okullar ne zaman açılacak' sorusu yanıtını buldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Eylül’de açılması planlanan okulların turizimcilerin talebi ve Kurban Bayramı nedeniyle 28 Eylül’de açılmasına karar verdiklerini açıkladı. Davutoğlu partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci kanaat dönemi, 28 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak.

İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

DERS SAATLERİNDE DÜZENLEME

İlkokul kademesindeki önerilerin tamamlanmasının ardından ortaokul kademesindeki önerilerin görüşülmesine geçildi. Komisyonda, ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 ya da 35 saat olması konusunda görüş birliğine varılamaması üzerine Komisyon Başkanı Hayati Akyol, öğrencilerden görüş aldı. Öğrenci ve velilerin, "30 saat" olması yönünde görüş bildirmesi üzerine, öneri, "Ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 saat olması" şeklinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Zorunlu ders saatinin 25, seçmeli ders saatinin 5 saat olması, tüm okullarda normal eğitime geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, görsel sanatlar ve müzik derslerinden biri seçilerek haftada 2 saati olarak kesintisiz bir şekilde verilmesi önerileri oy birliğiyle kabul edildi. 
Yeni eğitim yılı takvimi açıklandı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı için 7 Eylül'de başlayacak. Uyum programı 11 Eylül'e kadar sürecek. Eğitim yılı ise bütün kademelerde 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak.

Ülke Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.