'Üniversitede Risale-i Nur sınıfı açın' teklifi

'Üniversitede Risale-i Nur sınıfı açın' teklifi

Belarus Nur talebelerinin mektubu

Esselamu aleyküm. 

Uluslararası Belarus 27. Kitap Fuarı Minsk’te Şubat’ın 5 ile 9’u arasında gerçekleştirildi.

Fuar öncesi Gomel ve İvya şehirlerini ziyaret ettik. Üniversite, müze, kütüphane ve cami ziyaretleri yapıldı ve Risale-i Nurun Rusça ve Belarusça tercümelerinden hediyeler verildi. 

Risaleler ile ilgili bir sınıf açmamız için ricada bulundular

Üniversitede Risale-i Nur'ları okuyan öğretim görevlileri Risaleler ile ilgili bir sınıf açmamız için ricada bulundular. Yurtdışında okumak isteyen belarus öğrencileri de Türkiye'ye göndermek istiyorlar. Tarihi camisi ile çoğunluk Tatar nüfusu bulunan İvya'da kütüphanede stand kurulup "Risale-i Nur'lar" tanıtıldı.

Fuarda Risale-i Nur ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Fuarı ise çok bereketli geçti. Okuyuculara Belarusça Küçük Sözler takdim edildi. Birçok yabancı ülkenin büyükelçilikleri ile beraber Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği de fuara katıldı. Neşriyatlardan Sözler Neşriyat sekizinci defa Risale-i Nurlar ile iştirak etti.

Muhtelif programları ihtiva eden bu kitap fuarında devlet erkânları, çok sayıda yazarlar, akademisyenler, üniversite ve lise talebeleri, farklı tabakadaki vatandaşlar ziyarete geldiler. Risale-i Nurlar onların suallerine göre tanıtıldı, cevaplar verildi. Küçük kitaplar takdim edildi. Röportajlar verildi. 

Kaç senedir Risale-i Nurları bilen, okuyan vatandaşlar aldıkları risaleleri devamlı mütalaa ettiklerini ve başka kitapları da istediklerini belirttiler. Üniversite örettim görevlileri eğitim projelerinde Risale-i Nurlarden istifade ettiklerini söylediler.

bel2.jpgbel1.jpgbel4.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum