Üniversitede 'Risale-i Nur manevi yaklaşımı çerçevesinde anlam arayışı' programı

Üniversitede 'Risale-i Nur manevi yaklaşımı çerçevesinde anlam arayışı' programı

‘Varlık ve Anlam’ Yaz Okulu Sertifika Programı düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi, 'Varlık ve Anlam' temasıyla düzenlenen RİNAP yaz okulu sertifika programına ev sahipliği yaptı. Program farklı ülkelerden gelen kişilerin katılımlarıyla yüz yüze 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Necati Aydın’ın üstlendiği programda, varlık ve anlam konusundaki anlayışı derinleştirmek hedeflendi.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke B Blok'ta, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) tarafından düzenlenen yaz okulu sertifika programının yüz yüze gerçekleştirilen ilk dersi, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç tarafından verildi.

RİSALE-İ NUR MANEVİ YAKLAŞIMI ÇERÇEVESİNDE ANLAM ARAYIŞI

Programın amacı, katılımcılara içerik odaklı bir eğitim sunmak ve özellikle Risale-i Nur manevi yaklaşımı çerçevesinde varlığı yeniden anlamlandırma konusunda bilgi ve görüşler sunmak. Bunun yanı sıra, doktora öğrencileri de tez çalışmalarına katkı sağlayacak konularda destek almak amacıyla programa katılım sağlıyor.

Programda, üç farklı ders bulunuyor ve bu dersler varlığın anlamının nasıl anlamlandırabilmesi gerektiğini ele alıyor. Varlığın sadece maddi boyutunun ötesindeki anlamı nasıl çıkarılabilir, nasıl anlamlandırılabilir sorularına odaklanılıyor.

DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN KATILIMCILAR

Katılımcılar arasında Amerika, Kanada, Avrupa, Malezya, Endonezya, Filipinler, Arap ülkeleri, Mısır ve Güney Afrika gibi farklı bölgelerden gelen kişiler yer aldı. Katılımcılar daha çok doktorayı tamamlamış ya da doktora öğrencisi kişilerden oluşurken aralarında üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışanlar da bulundu.

Yaz okulu programı ile katılımcılar arasında bilgi paylaşımının teşviği hedeflenirken, varlık ve anlam konusundaki anlayışın da derinleştirmesi hedeflendi.

Yaz okulu sertifika programı kapsamında eğitim veren bilim insanları arasında Prof. Alparslan Açıkgenç, Prof. Colin Turner, Dr. Abdelaziz Berghout, Dr. Edward Moad, Dr. Hamidullah Marazi, Dr. Abdulmajeed Khan, Prof. Necati Aydın, Dr. İbrahim Özdemir, Dr. Yunus Çengel, Dr. Abdullah al-Ahsan, Prof. Mustafa Tuna ve Ms.Nadine Kamal yer aldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum