Üniversitede III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi yapılacak

Üniversitede III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi yapılacak

5 salonda 38 oturum ve 130’dan fazla sunum yapılacak

Iğdır Üniversitesi ile birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tarafından ortaklaşa düzenlenen “III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” 24-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Iğdır'da gerçekleştirilecek.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, kongrenin amacı ve gösterilen ilgi hakkında şunları ifade etti:

“Bu kongrenin amacı; alanında uzman ve seçkin bilim insanlarını bir araya getirerek sunacakları bildirilerle bilimler ışığında yaratılış gerçeği konusunda bilim camiasının düşünce ufkuna katkı sağlamak, bilimsel verilerle milli ve manevi değerlerimizi güçlendirerek gerçeğe ulaşmaktır. Üniversitemizde gerçekleştirilecek kongre, yurt içindeki ve yurtdışındaki bilim dünyasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Gönderilen bildiriler arasından, hakem değerlendirme süreci sonucunda 130’dan fazla bildiri kabul edildi.  Kongreye, 12 seçkin bilim insanı davetli konuşmacı olarak katılacak. 5 salonda 38 oturum ve 130’dan fazla sunum yapılacak. Bildirilerin özetleri İngilizce ve Türkçe olarak kitaplaştırıldı. Kongre günü basılmış özet bildiri kitabı ve kongreye özel olarak hazırlanan belgesel filmi içeren CD katılımcılara takdim edilecek. Kongre katılımcılarının kongreye büyük ilgi göstermesi, hem Iğdır ilimizin hem de Üniversitemizin tanıtımına olumlu katkı yapacak. ”

Kongrenin açılış töreni, 24 Ekim 2019 Perşembe günü saat 9'da yapılacak. 25 Ekim Cuma günü de kapanış konuşmaları gerçekleştirilecek ve sonuç bildirgesi açıklanacak. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.