Üniversite yerine meslek seçin

1.7 milyon genç gelecekte televizyon dizilerindeki gibi ofis ortamlarında iş yapma hayaliyle üniversite sınavına girerken Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gençlerin gerçekçi tercih yapmalarını kolaylaştıracak bir yol haritası hazırlamış.

Gençleri dizilerin hayali iş dünyasından kurtarmayı hedefleyen İŞKUR, hazırladığı 4 bin 888 mesleği anlatan Türk Meslekler Sözlüğü (TMS) ile de gençlerin rehberi olmayı hedeflemiş.

Kurum, gençlere üniversite yerine meslek seçmelerini öneriyor.

Geleceğin mesleklerinin belirlendiği araştırmada çıkan sonuçlara göre, yazılım mühendisliği, nükleer uzmanı, sanal market işletmeciliği gibi işlerin yanı sıra hafıza artırma cerrahlığı, uzay pilotluğu, gen terapistliği, soru bankası tasarımcılığı gibi ilginç meslekler de geleceğin meslekleri arasında yer alıyor.

Bir taraftan bu kadar işsiz stoku varken, birçok işletmenin vasıflı eleman bulamaması Türkiye'ye özel garipliklerden biri olsa gerek.

Gençleri üniversite kapısına yığarak işsizliği geçici olarak azaltmak, 4 yıllık üniversite eğitiminin ardından öğrencilere iş bulamayacağı bir mesleği öğreterek milletin iş-aş ve eş sorununu kronik hale getirmekten vazgeçmezsek bu büyüme oranlarıyla övünüp dururuz.

Yeni Şafak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.