Üniversite tercihlerinizi iftardan sonra yapın

Üniversite tercihlerinizi iftardan sonra yapın

Üniversite tercih dönemlerinin Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte beslenme uzmanları uyardı: “Tercihler iftardan sonra yapılmalı.”

Lisans Yerleştirme Sınavlarının ardından öğrenciler için tercih dönemleri yaklaşıyor. ÖSYM'nin açıklamasına göre 6-14 Temmuz tarihlerinde öğrenciler tercih için ÖSYM sayfalarının başına geçecek. Bu yıl tercihlerin yapılacağı zaman aralığının Ramazan ayına denk gelmesiyle de beslenme uzmanları kritik bir uyarıda bulundu.

Kan şekeri düşüyor

Beslenme uzmanlarının altını çizdiği ilk husus tercihlerin iftardan sonra yapılması yönünde. Nedeni ise oruçluyken vücutta meydana gelen çeşitli unsurlar.

Beslenme ve diyet uzmanı Emine Şahin, yaz aylarından dolayı gündüz sürelerinin uzadığını ve buna bağlı olarak vücudun daha çok enerjiye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Susuzluğun hafıza ve konsantrasyonu eksilttiğini dile getiren Şahin, beyine glikozun az gitmesi doğru karar vermeyi de zorlayacak ve öğrencilerimiz yanlış sonuçlarla karşılaşabilecek” dedi.

Uzmanlar iftardan sonra en az 2 litre su içilmesi gerektiğini öneriyor.

Yorgunluk hissinin odaklanmayı zorlayacağını ve beslenme düzeninin değişiminden dolayı kan şekerinin de iftardan önceki vakitlerde düşeceğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

“İftardan birkaç saat sonra vücuttaki beslenme dengesi kurulduğunda ve enerji sağlandığında tercihlerin yapılması en doğrusu olacaktır. Bu noktada öğrencilerimize tavsiyemiz dikkatli hareket etmeleri ve doğru sonuçlara ulaşabilmeleri adına tercihlerini titizlikle yapması yönünde.”

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.