Üniversite tercihinde Cep Tercih uygulaması

Üniversite tercihinde Cep Tercih uygulaması

Cep Tercih uygulaması, ÖSYM'nin tercih kılavuzunda yer alan yaklaşık 25 bin satırlık bölüm listesinin adaylar tarafından kolayca süzülmesini sağlıyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde müdürlüğün resmi resmi tercih platformu olan Üniversite Tercih Merkezi (UTM) tarafından geliştirilen Cep Tercih uygulaması, yaklaşık 25 bin satırlık tercih kılavuzu devrini kapatıyor. Kılavuz yayınlandıktan sonra Android tabanlı cihazlar için hazırlanan uygulama, adayların istedikleri üniversiteyi ve bölümü ekrana getiriyor. Günümüzdeki iletişim ve bilişim imkanları içinde büyüyen gençlerin alışkanlıklarından yola çıkarak Cep Tercih uygulamasını geliştirdiklerini belirten Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç, “Şu anda gençliğin çok daha farklı öncelikleri ve alışkanlıkları var. Sabah uyandıklarında yüzlerini yıkamadan önce cep telefonlarını ellerine alıyorlar. Bu nedenle biz de cep telefonları üzerinden gitmeye karar verdik. Günümüz artık mobil iletişim çağı ve gençler masa başında ya da dizüstü bilgisayarlarda bu listeyi süzmektense akıllarına gelen detayları cep telefonlarından görmek istiyorlar. Biz de bu ihtiyacı düşünerek Cep Tercih'i geliştirdik. Cep Tercih uygulaması ÖSYM'nin tercih kılavuzunda yer alan yaklaşık 25 bin satırlık listenin kolayca süzülmesini sağlıyor” dedi.

HEDEF 30 BİN KİŞİ 

Şu anda 25 bin kişi tarafından kullanılan Cep Tercih uygulamasının tercih döneminin sonuna kadar 30 bin kişi tarafından indirilmesi bekleniyor. Kılanç, önümüzdeki sene App Store'daki yerini alacak olan uygulamanın kullanımı hakkında ise şu bilgileri verdi: “Adaylar, uygulamayı Google Play'den ücretsiz şekilde indirebiliyor. Uygulamadaki süzme işlemini listelerden veya menülerden seçerek değil, konuşarak yapıyorlar. Yani akıllı uygulamayı çalıştırıp mikrofon tuşuna basarak istedikleri okulları ve bölümleri söylüyorlar. Bu kriterleri sağlayan bölümler kılavuzdaki bilgileriyle ekrana geliyor. Adaylar, bu bilgileri gördükten sonra ilgi duydukları bölümleri favori listelerine ekleyebiliyorlar. Böylece hızlı bir şekilde herhangi bir şekilde bilgisayara bağlı olmadan istedikleri her yerde tercih kılavuzunu süzebiliyorlar.”

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.