Üniversite öğrencilerinin harçlıklarıyla alınan Kur'an dağıtılacak

Üniversite öğrencilerinin harçlıklarıyla alınan Kur'an dağıtılacak

Erzurum'da bir grup üniversite öğrencisinin biriktirdiği harçlıkları sayesinde alınacak Kur'an-ı Kerim, yurt dışındaki Müslümanlara dağıtılacak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrenciler, yaklaşan ramazan dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV işbirliğiyle yürütülen "Hediyem Kur'an Olsun" projesine katkıda bulunabilmek amacıyla çalışma yaptı.

Yurtta kalan 140 öğrenci, bu çerçevede Kur'an-ı Kerim'i olmayan yurt dışındaki Müslümanlara Kur'an-ı Kerim dağıtılmasına yardımcı olabilmek amacıyla harçlıklarından para biriktirdi.

Öğrencilerin topladığı paralar daha sonra TDV Erzurum Yurt Müdürü Lokman Çakmak tarafından İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'ya teslim etti.

Çakmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin TDV'nin başlattığı kampanya olduğunu söyledi.

Yurtta kalan öğrencilerin harçlıklarından para biriktirdiğini anlatan Çakmak, "Bu parayı da İl Müftümüz Hasan Hüsnü Sula'ya teslim ettik. Onlar da para gitmesi gereken yere gönderdiler." dedi.

Çakmak, duyarlı vatandaşları da bu projeye katılmalarını beklediklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Bu parayla alınacak Kur'an-ı Kerim'ler Yemen, Sudan ve Afrika ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'i olmayan kardeşlere gönderilecek. Bizim de amacımız ramazan ayı öncesinde insanların bağış yapmasına vesile olabilmek için böyle etkinlik yapmaktı. Bu kampanyada en çok hoşumuza giden, öğrencilerin kendi harçlıklarını hiç tanımadığı, uzaklardaki din kardeşlerine gönül bağı kurmak ve köprü olmak ve bir nebze de olsun bu çorbada tuzları olması için katkıda bulunmaları oldu. Böyle bir kampanyada biz de Erzurum TDV olarak yer aldık."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.