Üniversite adaylarına İstanbul önerisi

Üniversite adaylarına İstanbul önerisi

Ek yerleştirme dönemi ile üniversiteli olma hayali kuran adaylar bir kez daha tercih yapma fırsatı bulacak, tercihler 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Ek yerleştirmeler hakkında konuşan Abdülkadir Gayretli, öğrencilere İstanbul’u tercih etmelerini önerdi. İlk tercih döneminde herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar şanslarını bir kez daha deneyecek. Ek yerleştirme dönemi 17-21 Ağustos tarihlerini kapsarken, adaylar bu dönemde yeniden tercih yapma fırsatı bulacak. Öğrencilere tercihlerinde İstanbul’u seçmelerini öneren İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, ‘’Burada okurken dünyaya açılmaları kendi hayatları için çok önemli’’ dedi. Bütün devlet ve vakıf üniversitelerinde her sene olduğu gibi bu yıl da boş kontenjanlar olduğunu ifade eden Gayretli, ‘’Öğrenciler tercih yapıp kazandıkları halde kayıt yaptırmaya gelmiyor. Bu durum hem vakıf hem de devlet üniversiteleri için geçerli’’ dedi. Öğrencilerin kayıt yaptırmama sebeplerini ücretle, ailelerini ikna edememe ile veya kazanılan yerin il dışı olmasıyla alakalı olabileceğini belirten Gayretli, bunun yanlış olduğunu söyledi. Öğrencilere tercihlerini dikkatli yapmalarını öneren Gayretli, ‘’Öğrencilerin yaptıkları tercihler sonucu kazandıkları yerlere gitmesi görüşündeyim. Çünkü bir sene, hayatları için çok önemli’’ diye konuştu.

Vakıf üniversitelerinin son zamanlarda tercih edilme oranlarının yükseldiğine değinen Gayretli, öğrencilerin mutlaka bir üniversite bitirmesi gerektiğini söyledi. ‘’Dünya ile entegre olmak için, başarılı olup bir an önce iş hayatına atılmak için adaylar İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne gelmeli’’ diyen Gayretli, şuanda yüzde 10 civarında boşlukları olduğunu ve bu ek kontenjanlar için öğrencileri beklediklerini ifade etti.
 
IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.