UNICEF: Suriye'de her gün 6 bin 500 çocuk göç etmek zorunda

UNICEF: Suriye'de her gün 6 bin 500 çocuk göç etmek zorunda

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'de devam eden iç savaşın çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çeken bir uyarı yayınladı

Kurumun direktörü Henrietta Fore geçtiğimiz hafta boyunca her gün 6 bin 500'den fazla çocuğun çatışma bölgelerinden kaçarak Suriye'nin kuzeyine göç etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Yayınlanan bildiriye göre 2019 yılında iç savaş nedeniyle en az 900 çocuğun hayatını kaybettiği Suriye'de Aralık ayından bu yana göçe zorlanan çocukların sayısı 300 binin üzerinde.

Suriye'de çatışmalardan kaçmak zorunda kalan çocuklar ve aileler, İdlib ve Halep'in kuzeyine, daha güvenli bölgelere ilerliyor. UNICEF, çocuklu ailelerin, okul ve cami gibi kamu binalarına ve mağazalara sığındığına, birçok ailenin kış ortasında açık havada ve çadırlarda yaşamak zorunda kaldığına dikkat çekti.

2019 yılında iç savaş nedeniyle Suriye'de, çoğunluğu ülkenin kuzeybatısında olmak üzere 900 çocuk hayatını kaybetti. Savaşa bağlı çocuk ölümlerinin en çok yaşandığı şehir İdlib. Suriye'de yaklaşık 1.2 milyon çocuk ise içme suyu, yemek ve sağlık gibi temel ihtiyaçlara ulaşamıyor.

UNICEF, bölgede tıbbi malzeme, çocuklar için aşı ve içme suyu gibi hayati yardımlara devam edeceğini ama bunun yeterli olmadığının altını çizerek Suriye'de savaşın bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.