UNİCEF, roman çocukların eğitim durumlarını inceledi

UNİCEF, roman çocukların eğitim durumlarını inceledi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) yetkilisi, roman çocukların eğitim durumunu yerinde görmek için Edirne'ye geldi

Kadri Kılıç'ın haberi:
 
Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Türkiye'deki dezavantajlı çocukların eğitim durumu araştıran UNİCEF'in yetkilisi Regina De Dominicis, roman çocukların yoğun bulunduğu okullardan biri olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okul yetkilileri ile görüşen bayan Dominicis, iki sınıfı ziyaret edip, öğrencilerle görüştü, çeşitli konulardaki sorularına cevap aradı. Roman çocukların durumunu görmek üzere Edirne'ye geldiklerini belirten Dominicis, bu kapsamda Edirne Romanlar Derneği (ED-ROM)'nden bilgiler aldığını söyledi. Dominicis, "Cumhuriyet İlköğretim Okulu bu programı uygulayan bir okul. Geliş amacımız aslında buradaki Roman çocuklarının ihtiyaçlarını öğrenebilmek ve onlar için UNİCEF olarak ne yapabiliriz sorusunun cevabını aramak istedik. Ayrıca Romanların nasıl yaşadıklarını da göreceğiz. Aslında Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitime çok önem veriyor. Çok yakın zamanda 3 yıllık bir proje başlayacak okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi ile ilgili. Türkiye'deki çalışmada okul öncesine erişimin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor, Avrupa'da ise durum biraz daha farklı. Avrupa'da çocukların okullaşma oranı okul öncesinde çok yüksek. Ama okul öncesi eğitim Türkiye'de ve Avrupa'da pahalı bir şey. Biz UNİCEF olarak Türkiye'de hükümetle birlikte çalışıyoruz ve onların gündemine öncelik olarak Romanları getirmek ve savunu yapmak için işbirliği alanları oluşturmak istiyoruz." dedi.

ED-ROM Başkanı Erdinç Çekiç ise UNİCEF'in hükümetle birlikte Türkiye'nin birçok yerinde dezavantajlı çocuklara yönelik eğitim amaçlı çalışmalar yürüttüğünü söyledi.