Umut Kervanı depremle sarsılan Filipinler’de yardım çalışmalarına başladı

Umut Kervanı depremle sarsılan Filipinler’de yardım çalışmalarına başladı

Umut Kervanı 31 Ekim tarihinde Filipinlerin güneyinde bulunan Mindanao adasında, North Cotobato bölgesinde yaşanan 6,6’lik depremin ardından deprem bölgesine giderek yardım çalışmalarına başladı.

31 Ekim tarihinde, Filipinlerin güneyinde bulunan Mindanao adasında 6,6şiddetinde deprem meydana gelmişti. Filipinler Volkan ve Deprem Bilimi Enstitüsü, merkez üssü Cotabato kentinin Tulunan bölgesinde meydana gelen depremde ciddi hasar meydana geldiğini belirtmişti.

Depremin, Kidapawan, makilala Koronadal ve Gingoog gibi kentlerde de hissedildiği ve 18 bin 927 evin tam hasarlı olduğu resmi yetkililerce tespit edildi.

Depremde evlerini kaybeden ve çadır kentlerde hayatta kalma mücadelesi veren mağdurların sayısının 20 bin civarında olduğu yine yetkili merciler tarafından açıklanmıştı.

Yardım çalışmalarında din, dil ırk ayırımı yapmaksızın mağdur ve muhtaçlara ulaşmayı prensip edinen Umut Kervanı, depremin yaşandığı bölgeye acil olarak yardım elini uzattı. Bu kapsamda, Kidapawan makilala bölgesindeki çadır kentte yaşayan depremzedelere yardım ulaştırıldı.

Daha fazla mağdura ulaşmak adına hayırseverlere çağrıda bulunan vakıf yetkilileri, gelecek yardımlar kapsamında acil gıda paketi ve hijyen malzemesi ulaştırmaya devam edeceklerini kaydettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.