Umuda yolculukları 'turizm cenneti'nde dramla son buldu

Umuda yolculukları 'turizm cenneti'nde dramla son buldu

Suriyelilerin ülkelerindeki iç savaş ve karışıklıklar nedeniyle Avrupa'da yaşama hayaliyle tekne ve botlarla denize açılan sığınmacı ve göçmenlerin umuda yolculukları dramla bitiyor.

Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedeninin kıyıya vurduğu Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl Avrupa'da yaşama hayaliyle denize açılan sığınmacı ve göçmenlerden çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 84'ü yaşamını yitirdi, 13 bin 580'ü ise boğulmak üzereyken kurtarıldı.

Yeni hayat umuduyla Türkiye'ye gelen, çoğunluğu Suriyelilerden oluşan sığınmacılar ve göçmenler, geçen yıl başta Bodrum olmak üzere yasa dışı geçişler için Marmaris ve Datça'yı tercih etti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 Eylül'de Suriyeli Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cansız bedeninin dünya gündemine oturmasıyla dikkatlerin üzerine çekildiği Bodrum kıyılarında göçmenlerin yaşadığı trajedi halen devam ediyor.

10 bin kişi denize ulaşamadan yakalandı

Bodrum'da polis ve jandarma ekiplerinin ormanlık alanlarda, sahil kenarları, otel, pansiyon ve yol denetimlerinde yaklaşık 10 bin kişi denize ulaşamadan yakalanarak kamplara gönderildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.