Ümraniye'de yüzbinler iftarda aynı sofrada buluştu

Ümraniye'de yüzbinler iftarda aynı sofrada buluştu

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayının bitimine günler kala 10 mahallede kurduğu iftar sofralarıyla hâlihazırda 6 noktada devam eden iftarlarla yaklaşık 200 bin kişiyi ağırladı.

İslam âlemi için önemli bir yere sahip olan  bereket, huzur ve kardeşlik ayı Ramazan-ı Şerifin bitimine günler kaldı. Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayının bitimine günler kala 10 mahallede kurduğu iftar sofralarında yaklaşık 200 bin kişiyi ağırladı. Ayrıca Belediye Ramazan ayına özel sohbet  programları ve tasavvuf müziği konserlerini de halkın beğenisine sunmaya devam ediyor.

10 mahallede ilçe sakinlerini aynı sofrada buluşturan Ümraniye Belediyesi vatandaşlara 5 yıldızlı sofralar kurdu. Belediye Aş Evi tarafından hazırlanan iftar menüsünde, iftariyeliklerden çorbaya, ana yemekten tatlıya ve içeceğe kadar her şey bulunuyor. Milli ve manevi değerleri yaşatmayı amaçlayan Ümraniye Belediyesi ayrıca İl derneklerini Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında buluşturmaya devam ediyor.

HERGÜN 6 AYRI NOKTADA 5 BİN KİŞİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR

Ramazan ayı boyunca, belediyeye ait tesisler ve ilçenin çeşitli noktalarında bulunan düğün salonlarının yer aldığı 6 ayrı noktada, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği veriyoruz. Ramazan sonunda 10 mahallede kurulan iftar sofrası ile 6 ayrı noktada verilen iftarla birlikte yaklaşık 200 bin kişiyi aynı sofrada buluşturmuş olacağız.

10 MAHALLEDE ONBİNLER AYNI SOFRADA 

Ümraniye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle iftarları düzenleyerek, vatandaşlarla bir araya geldi. 10 ayrı mahallede, mahalle büyüklüğüne göre 3 bin ya da 5 bin kişilik iftar sofralarında buluşan Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını yeniden yaşattı.

BU RAMAZANDA SURİYELİLER, UYGUR TÜRKLERİ, YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLAR, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER, YAŞLILAR İLE ENGELLİLER DE UNUTULMADI

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı münasebetiyle gaziler, şehit yakınları, yetim ve öksüz çocuklar, yaşlılar, Suriyeliler, Uygur Türkleri ve engelliler onuruna iftar yemeği düzenlendi.

OSMANLI GELENEĞİ TEMCİD BİR KEZ DAHA ÜMRANİYE’DE CAN BULDU

Osmanlı geleneği Temcid, geçen yıl olduğu gibi bir kez daha Ümraniye’de idrak edildi. Unutulmaya yüz tutmuş Ramazanlara mahsus bir uygulama olan “Temcid Salâsı” Ümraniye Belediyesi tarafından Ramazanın, 10’unu 11’e bağlayan gecede Ümraniye’de bir kez daha hayat buldu.

SREBRENİTSA ŞEHİTLERİ ÜMRANİYE’DE DUALARLA ANILDI 

Ümraniye Belediyesi, yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı sahur programında, vatandaşlarla birlikte sahur yapmak ve 20 yıl önce Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden Müslümanları anmak amacıyla Ümraniye Çiftlik Sokak’ta sahur programı düzenledi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı sahur programında Srebrenitsa katliamının 20’inci yılında katliamda şehit olan 8 bin 372 kişi dualarla anıldı.


ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN KARDEŞ ŞEHİR SARAYBOSNA FOJNİCA’DA KARDEŞLİK İFTARI

Ümraniye Belediyesi kardeş belediye Bosna Hersek’in Fojnica kentinde bir ilki gerçekleştirerek 2012 ve 2013 yılında iftar programları düzenledi. Ümraniye Belediyesi tarafından Fojnica Kentine yapılan Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi’nde ramazan ayı boyunca her gün iftar yemekleri verildi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bu yılda Fojnica’da Srebtenitsa katliamının yıl dönümde yüzlerce Boşnak’la iftar sofrasında bir araya geldi.

BİRÇOK ETKİNLİK ÜMRANİYELİLERİN BEĞENİSİNE SUNULUYOR

Vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmesi amacıyla zengin içerikli bir etkinlik programı hazırlayan Ümraniye Belediyesi, her yaşa hitap eden dinletilerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne etkinliklerine kadar birçok programı Ümraniyelilerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri olan Hacivat ve Karagöz gösterileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ümraniye Meydanı’nda yer aldı. Bununla birlikte çocuk sinemaları, kukla oyunları, tiyatro oyunları, çeşitli sürpriz sahne gösterileri her gün iftar sonrası Ümraniye Meydanı’nda, Ümraniyelilerin beğenisine sunulmaya devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi, 5 bin 500 aileye Sosyal Market’te kullanabilecekleri sosyal destek kartı yardımı yaparken, Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini daha sergiledi. Bu yıl da ilçede yaşayan binlerce yetim, öksüz ve şehit çocuğunu tespit eden Ümraniye Belediyesi, bayram öncesi onlara bayram kıyafetleri alabilecekleri kıyafet kuponu hediye edecek.

BAŞKAN HASAN CAN: “YÜZBİNLERİ AYNI SOFRADA BİR ARAYA GETİRDİK”

Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan ayı hem rahmet hem de bereket ayıdır” diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kardeşlik ve paylaşmanın en üst mertebeye çıktığı böyle bir zaman diliminde belediye olarak düzenledikleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Hasan Can: “Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza Ümraniye’nin 6 ayrı noktasında iftar sofrası kurduk. Ayrıca yaptığımız Sosyal Market Yardımı ile Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalıştık” dedi. İftar yemeklerini belediyeye ait Nikâh Sarayı ile ilçenin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında verdiklerini de ifade eden Başkan Hasan Can, “Ümraniye’ye yönelik 10 ayrı noktada mahalle iftarları verdik. Böylece Ümraniye’mizde yüzbinleri aynı sofrada bir araya getirdik. Yine düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan kutlamalarını da sürdürüyoruz” dedi. Başkan Hasan Can, önceki gün Bosna’nın Fojnica kentinde olduklarını ve oradaki Müslümanlarla birlikte iftar yaptıklarını belirtti. Başkan Hasan Can; “ Fojnica’da bir kültür merkezimiz var. Burada vatandaşlara bizim kültürümüz öğretiliyor. Gurur duyabilirsiniz! Elhamdülillah, burada her sene nasıl iftar, sahur yapıyorsak, aşure günlerinde aşure kaynatıp dağıtıyorsak, Fojnica’da da dağıtıyoruz. Önceki gün akşam Focnica’daki kardeşlerimle hep beraber iftar ettik” dedi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.