Ümitvar Derneği'nden Diyanet'e camiler açılsın çağrısı

Ümitvar Derneği'nden Diyanet'e camiler açılsın çağrısı

Ümitvar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan açıklamada camilerin en azından Cuma namazı için açılması istendi.

“Diyanet İşleri Başkanımıza Açık Çağrı” başlıklı açıklama şöyle:

Bütün Dünyayı ve Ülkemizi etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle, Devletimiz tam zamanında, gerekli ve yeterli tedbirleri almış, vatandaşlarımızın da duyarlılığı sayesinde bütün dünyanın gıbta ile baktığı bir sağlık başarısı elde edilmiştir. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız başta olmak üzere, bütün devlet erkanına teşekkür ederiz. 

Alınan tedbirler kapsamında ve dinimizin insan sağlığını ve can güvenliğini korumaya yönelik emirleri doğrultusunda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı ile camiler ve sair ibadethaneler de cemaatle namaz kılmaya kapatılmıştır. Bu talimat nedeniye haftalardır camilerimizde cuma namazı da dahil, cemaatle namaz kılınamamaktadır. 

Salgının en şiddetli olduğu dönemlerde alınan bu tedbirin doğru olduğunu ve uyulması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak; salgın tehdidinin azalmaya başladığı, bu gerekçe ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın belli gün ve saatlerde sokağa çıkmasına izin verildiği, AVM'lerin gerekli sağlık tedbirleri alınmak suretiyle açıldığı, futbol karşılaşmalarının yapılacağının konuşulduğu bu vasatta, camilerin artık hiç değilse cuma namazlarında ibadete açılması gerekmektedir.   

İnsanların maddi ihtiyaçları için AVM'ler açıldığı gibi, manevi ihtiyaçlarımız için de camiler açılmalıdır. Avrupa ülkelerinde bile camilerin ibadete açılmasına karar verildiği günümüzde, İslam Medeniyetinin en önemli merkezi olan cennet vatanımızda, Şeair-i İslamiyeden olan cuma namazının kılınmaması, umumi musibetlerin celbine veya artmasına sebep olabilir. Şeair, şahsi farzlardan daha önemli olduğu ve ihmali halinde bütün toplum sorumlu olduğu için, Camilerin açılması yönündeki bu çağrımıza bütün ehl-i imanın sahip çıkması, bu çağrıyı bütün meşru platformlarda dile getirmesi gerekmektedir. 

Artık camilerin kapatılması için gösterilen gerekçeler, geçerliliğini kaybetmiştir. AVM'lere topluca gidilebiliyor ve bu durum sağlık açısından bir sakınca teşkil etmiyorsa, camilerde cemaatle namaz kılınması halinde de sağlık sorunları yaşanmayacaktır. Bu nedenle; Diyanet İşleri Başkanlığımızın, gerekli tedbirleri almak suretiyle, bir an evvel cuma namazları ve bayram namazı için, bütün camilerin açılması yönünde talimat vermesini, haftalardır hasret ve hüzünle bekleyen vatandaşlarımızın camiye ve cemaate kavuşmasının önündeki engelin kaldırılmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.