Uluslararası Lisansüstü Risale-i Nur Çalışmaları Konferansı başlıyor

Uluslararası Lisansüstü Risale-i Nur Çalışmaları Konferansı başlıyor

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Lisansüstü Risale-i Nur Çalışmaları Konferansı’nın 10’uncusu bu yıl vakfın Vefa’daki merkez binasında, 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yapılacak

Bu konferansın amacı, Risale-i Nur eserleri ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi üzerine master ve doktora çalışması yapan genç araştırmacıları, bu alanda değerli çalışmaları olan tecrübeli akademisyenlerle bir araya getirmek, araştırmacılara tez çalışmalarında rehberlik etmek ve yardımcı olmak.

Dört gün sürecek olan konferansta genç araştırmacılara ayrı ayrı tezlerini anlatma fırsatı verilecek ve sunumlarında tez konularını ana hatları ile amaç, konu kapsamı, yöntem, tartışma ve sonuçları itibari ile anlatmaları talep edilecek, konu üzerinde genişçe müzakere yapma imkânı sunulacak.

Farklı ülkelere ait üniversitelerden Risale-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursi üzerine, master ve doktora çalışması yapmakta olan 15 araştırmacı Arapça ve 7 araştırmacı da İngilizce olarak sunumlarını yaptıktan sonra, 10 kadar yerli ve yabancı akademisyen de bu çalışmaları değerlendirip tavsiyelerde bulunacak.

Konferans 28 Ağustos Çarşamba günü 09:30’da Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, İİKV’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmed Nuri Güleç (Mehmed Fırıncı) ağabeyin ve İcra Kurul Başkanı Said Yüce’nin “Hoşgeldiniz” konuşmalarından sonra vakfın Uluslarası Koordinatörü Dr. Nafi Yalçın’ın da İİKV’nin faaliyetleri ve konferans hakkında malumat vermesiyle devam edecek. Katılımcı bazı misafir hocaların da kısa konuşmalarının ardından ayrı salonlarda gerçekleşecek konferans Arapça ve İngilizce olarak devam edecek.

Konferansı İngilizce veya Arapça olarak takip etmek isteyen Türk araştırmacı ve akademisyenleri dinleyici ve müzakerelere katılımcı olarak katılabilecek.

Konferans süresince yabancı misafirlere ayrıca İstanbul’un tarihi ve tabii güzellikleri gezdirilecek ve dini, kültürel mirasımız tanıtılacak.

Konferansın kapanış merasimi, 31 Ağustos Cumartesi günü vakfın Vefa’daki merkezinde 17:00-19:00 arasında gönül dostlarımızın katılımı ile yapılacak. Araştırmacılara katılım belgeleri verilecek ve birlikte yenecek akşam yemeğinin ardından her Cumartesi yapılan Risale-i Nur dersine beraber iştirak edilecek.

iikv_afis.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.