Uluslararası İmam Hatip Liselerinde mezuniyet heyecanı

Uluslararası İmam Hatip Liselerinde mezuniyet heyecanı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle organize edilen Uluslararası İmam Hatip Liselerinde eğitim alan öğrenciler 26 Mayıs’ta mezun olacak.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle organize edilen Uluslararası İmam Hatip Liselerinde eğitim gören öğrenciler için 26 Mayıs’ta mezuniyet töreni düzenlenecek.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfının 40. yılında 102 ülkede faaliyet gösterdiğini, 40 yıllık tecrübesiyle eğitim alanında önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Palakoğlu, Uluslararası Konuk Öğrenci Programı, Uluslararası İlahiyat Programı, Uluslararası İmam Hatip Liseleri, Suriyeli Öğrencilere Eğitim Programı, yurtiçi ve yurtdışı eğitim kurumları, öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri gibi çalışmalarla eğitim alanında büyük bir boşluğu doldurduklarını ifade etti.

Ümmetin derdiyle dertlenen, kadim medeniyet mirasını idrak etmiş, özgüveni yüksek, alanında uzman, iyi bir insan ve Müslüman neslin yetişmesi için gayret ettiklerini vurgulayan Palakoğlu, şunları söyledi: 

"Vakıf olarak, Kur’an kurslarından, hafızlık eğitimine, İmam Hatip Lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışmaktayız. Halen, vakfımız tarafından yurt içi ve yurtdışındaki eğitim kurumlarında toplam 17 bin 589 öğrenciye eğitim verilmektedir."

Uluslararası İmam Hatip Programı 10 yaşında

Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 2006 yılından beri gerçekleştirilen Uluslararası İmam Hatip Liseleri Programı’nın da önemli eğitim projeleri arasında olduğunu söyledi. 

Palakoğlu, program kapsamında, yurtdışındaki öğrencilere, Kayseri Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Liselerinde eğitim olanağı sunduklarının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu: 

"Uluslararası İmam Hatip öğrenci programımız 2006 yılından beri devam etmektedir. Bu okullarımızda halen bin 216 öğrencimiz eğitim görmektedir. Bu yıl okullarımızdan 155 öğrencimizi mezun ediyoruz. Program çerçevesinde bugüne kadar 686 öğrencimiz mezun oldu. Bu öğrencilerimiz için bu yıl 26 Mayıs Salı günü İstanbul Cemal Reşit Rey Toplantı Salonu’nda mezuniyet programı düzenleyeceğiz." 

Liseleri bitiren öğrencilerin Türkiye’de üniversite eğitimi almalarına da yardımcı olduklarını anlatan Palakoğlu, "Eğitimlerini Türkiye’de tamamlayan öğrencilerimiz, daha sonra ülkelerine dönerek kendi alanlarında ülkelerinin milli ve manevi hayatına katkı sunmaktadır" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.