Ulusal yapay zeka stratejisi duyuruldu

Ulusal yapay zeka stratejisi duyuruldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ulusal yapay zeka stratejisinin açıklanacağını duyurdu. Türkiye’nin kuantum hesaplama ve biyoteknoloji gibi alanlarda da öncü olmasını istediğini belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önemli açıklamalarda bulundu. Ulusal yapay zeka stratejisinin en kısa sürede açıklanacağını söyleyen Bakan Varank, yabancı yatırım stratejilerinin de tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. Bakan tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye'nin biyoteknoloji, nükleer reaktör, kuantum hesaplama ve hızlandırıcılar gibi alanlarda öncü olması için çalışılacağı ifade edildi.

Mustafa Varank'a göre 2021 yılında "Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı" duyurulacak. Bu çağrıyla birlikte de 100'den fazla üst düzey araştırmacının Türkiye'ye gelmesi sağlanacak. Ayrıca yine 2021 yılında Üreten Şehirler Programı'nın başlatılacağını söyleyen Mustafa Varank, bu sayede de imalat ve ihracat hacmi yüksek olan şehirlerin destekleneceğini belirtti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.