Ulusal Bilgisayar Olimpiyatı'nın birincisi Eskişehir'den çıktı

Ulusal Bilgisayar Olimpiyatı'nın birincisi Eskişehir'den çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl 6.sını düzenlediği Ulusal e-Dream Bilgisayar Olimpiyatı'na Eskişehir Özel Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu damgasını vurdu. Yarışmada 2 altın, bir bronz madalya alan okul, 121 proje arasında birinciliği elde etti.

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Fatih Koleji ve Gold Bilgisayar'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği 6. Ulusal e-Dream Bilgisayar Proje Olimpiyatı'nın finali 19-20 Mart tarihlerinde İstanbul'da yapıldı. e-Dream'in bu yılki teması 'kardeşlik' üzerine bina edildi. Fatih Koleji kampüsünde 71 ilden yaklaşık 2 bin eser arasından seçilen 121 projenin kaldığı finalde, öğrenciler, web sitesi, animasyon ve afiş tasarlama dallarında hayallerini yarıştırdı. Eskişehir Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu öğrencilerinden Taha Talha Pınarlı 'Türkiye Kardeşliği' isimli afişi, Muhammet Tarık Tamyürek 'Küresel Tehlike' adlı animasyonla altın madalya kazanırken; Ahmet Dündar 'Kaydırak Bilim ve Eğlence Parkı' web sitesi çalışmasıyla bronz madalyaya layık görüldü. 3 dalda 2 altın ve 1 bronz madalya alan Ümit İlköğretim, olimpiyatta okul olarak 1. oldu.

Finale İzmir'den katılan Karabağlar Özel Yamanlar Işık İlköğretim Okulu öğrencisi Faruk Aksu 'Akıllara Zarar' adlı projesi ile animasyon dalında, Karşıyaka Özel Yamanlar İlköğretim Okulu öğrencileri Alperen Balık ve Burak Emre Necip Fazıl'ı anlattıkları web tasarımı ile altın madalya kazandılar. Tasarım dalında finale kalan Zonguldak Özel Ufuk Koleji 7. sınıf öğrencisi Asude Aydın ise Türkiye 2.'si oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyaların yanı sıra fotoğraf makinesi, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi hediyeler verildi.

Zaman