Uludağ'da gözler Arap turistlerde

Uludağ'da gözler Arap turistlerde

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Bursa Uludağ'da yeni sezon öncesinde oteller kapsamlı tadilattan geçirildi.

Toplam 5 bin yatak kapasiteli 30 otel ve misafirhanenin bulunduğu Uludağ'da devam eden yaklaşık 3 aylık tatil süresince otellere kapsamlı tadilat yapıldı. Uludağ’da bu yıl erken kar yağması ve rezervasyonların hemen hemen dolması ile yeni sezon öncesi işletme sahiplerini ümitlendirdi.

Yaz sezonunu kapalı geçiren Uludağ’da oteller iç ve dış olarak büyük bir tadilata alındı. Otellerin büyük çoğunluğu özellikle iç dekorasyon olarak tamamen yenilenirken, bazıları ise bu iş için bir otel yapacak kadar para harcadı. 

'RUS TURİST AÇIĞINI ARAP TURİSTLERLE KAPATACAĞIZ'

Uludağ’da faaliyet gösteren Karinna Hotel Satış Pazarlama Müdürü Erdem Başarır, bu yıl otelin tadilatı için yaklaşık 2 milyon dolar harcadıklarını belirterek, “11 Aralıkta kapılarını açacak olan otelimizde bu sezonun ilk grubu gelecek. Bundan sonra otelimiz yılın 12 ayı açık kalacak. Yazın ise kamp grupları, konferans ve toplantı grupları gelecek.” dedi. 

Son yıllarda azalan Rus turist açığını Arap turistlerle kapacaklarını anlatan Başarır, “Kuveyt’ten 15 acente ile anlaşma yaptık. Yerli ve Arap müşterilerimiz ağırlıkta olacak.” diye konuştu. Yeni sezon öncesi Uludağ’da otellerin genellikle büyük kapsamlı tadilata girdiğini anlatan Erdem Başarır, şunları söyledi: “Biz de 251 oda ve 600 yataklı otelimize bu yaz sezonunda özellikle iç tadilat için yaklaşık 2 milyon dolar harcadık. Otelimizde yine tam pansiyon plas konsept aynı olacak. Şimdiden çok yoğun rezervasyonlar alıyoruz. Bu sezon ve yaz sezonu için öğrenci ve toplantı gruplarından da rezervasyonlar aldık.” 

'FİYATLAR 200 İLA 600 LİRA ARASINDA DEĞİŞİR'

Uludağ’da fiyatların bu yıl kişi başı 200 ile 300 lira arasında değişeceğini anlatan Erdem Başarır, yılbaşında ise bu rakamın 500 ila 600 liraya kadar çıkacağını söyledi. Bu yıldan ümitli olduklarını anlatan Erdem Başarır, özellikle yeni teleferik ve yollarla birlikte bu yıl Uludağ’ın bir cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi. 

'BİR OTEL PARASI HARCADIK'

Grand Yazıcı Oteli Genel Müdürü Murat Sevinç ise yeni sezondan ümitli olduklarını belirterek, “18 Aralıkta açacağımız tesisimizde yenilediğimiz odalarında misafirlerimizi çok güzel bir şekilde ağırlamayı planlıyoruz.” dedi. 

Bu sezonun yoğun geçeceğini kaydeden Sevinç, “Otelimizde hemen hemen her şeyi yeniledik. Odalarımızda tüm mobilyaları, genel alanlardaki tüm kullanım alanları tamamıyla değiştirdik. Bu yaklaşık otelimizin maliyetiyle tadilat için hemen aynı oranlarda bir masraf tuttu. Yeniden bir otel yapacak kadar maliyet harcadık.” şeklinde konuştu. 

Yoğun rezervasyon aldıklarını anlatan Murat Sevinç, ağırlıklı olarak yerli misafirleri ağırlayacaklarını, yurt dışından da Azerbaycan ve Ortadoğu ülkelerinden de rezervasyonlar aldıklarını sözlerine ekledi. 

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.