Uludağ yaz kış jandarmaya emanet

Uludağ yaz kış jandarmaya emanet

Tatil mekanlarının gözde merkezlerinden Uludağ’da 24 saat görev yapan jandarma ekipleri, zirveye çıkanların keyifli bir tatil geçirmesi için büyük özen gösteriyor.

Uludağ’da jandarma ekipleri yaz-kış 24 saat görev yapıyor. 14 ekip ve yaklaşık 50 kişilik personel, zirve ile Milli Parklar arasında devriye atıyor. Herhangi bir kaybolma, yangın ve asayiş olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendiren ekipler, muhtemel bir facianın önüne geçiyor. Vatandaşlar, kendilerini bilinçlendiren jandarma ekiplerine teşekkür ediyor.

JANDARMANIN KÖPEĞİ ÇOCUKLARIN SEMPATİSİNİ KAZANDI

Öte yandan jandarmanın arama-kurtarma ekipleri, aileleriyle piknik yapmaya gelen çocukların sempatisini kazandı. Elini uzatarak selamlaşan köpeğin yanında toplanan çocuklar köpeğe büyük ilgi gösterdi. Jandarma ekipleri de çocukları köpeğin özellikleri hakkında bilgilendirdi.

ASAYİŞ VE YOL GÜVENLİĞİ JANDARMAYA EMANET

Jandarma ekipleri, asayiş olaylarına karşı da tedbir alıyor. Vatandaşların huzurlu bir tatil yaşaması için devamlı sahada olan ekipler, yardım isteyen kişilerin de yanında oluyor. Ayrıca Sarıalan’da bulunan jandarma mobil aracını gören vatandaşlar, karakola gitmeden işlemlerini halledebiliyor. Uludağ yolunda da sürekli kontroller yapan ekipler, sürücüleri emniyet kemeri takma ve yavaş gitmeleri konusunda da uyarıyor.

Sarıalan mevkiinde piknik yapan Cafer Yıldız, “Almanya’dan geldik. Yurt dışında yaşıyoruz. Misafirlerimizle birlikte Uludağ’a geldik. Uludağ çok güzel. Burası serin temiz ve güvenlikli. Jandarmanın her zaman yanımızda olduğunu görüyoruz” dedi.

Serinlemek için Uludağ’a çıktıklarını anlatan Selami Özer ise, “Şehir sıcak. Uludağ’a serinlemeye geldik. Jandarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. Bizi sürekli uyarıyorlar. Hırsızlık, kaybolma, yangın vakalarına karşı dikkatli olunmamız isteniyor. Görev icabı sürekli burada devriye atıyorlar” diye konuştu.
Uludağ’da stres attıklarını dile getiren Recep Yıldız ise, “Yaz günü Uludağ serin. Jandarma ekipleriyle de sürekli iletişim halindeyiz. Yaz sezonu olduğu için yangına karşı bizi uyarıyorlar. Allah onların yardımcısı olsun. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.