Uludağ Üniversitesi’nde 89 ülkeden 800 civarında öğrenci okuyor

Uludağ Üniversitesi’nde 89 ülkeden 800 civarında öğrenci okuyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bu yıl 104 ülkeden yaklaşık 5 bin öğrencinin Uludağ Üniversitesi'nde okumak için başvurduğunu belirterek, “Kontenjanımız ölçüsünde ancak 89 ülkeden 800 civarında öğrenci alabildik.” dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova'yı makamında kabul etti. Dünya genelinde 104 ülkeden öğrencinin Uludağ’da okumak için başvurduğunu anlatan Rektör Ulcay, şunları söyledi: “Bizler kontenjanlarımız elverdiğince öğrenciyi kabul edebiliyoruz. Bize bu yıl yabancı öğrenci statüsünde 5 bin öğrenci adayı başvuruda bulundu. Ancak biz 89 ülkeden 800 civarında öğrenci aldık. Hepsine en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Azerbaycan’dan da yüzlerce öğrencimiz var. Hepsine kendi evladımız gibi sahip çıkıyoruz.” 

Uludağ Üniversitesi’nin kendileri için ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Nesibova da, “Bugün buraya hem sizlerle tanışmak, hem de karşılıklı işbirliklerinin arttırılması adına bilgi alışverişi yapmak için gelmiş bulunuyorum. Uludağ Üniversitesi, her yıl bizim ülkemizden yüzlerce gence kucak açıyor. Onlara en kaliteli eğitimi veriyor. Daha fazla öğrenci nasıl gönderebiliriz? Bunun kriterleri nelerdir? Bu konuları görüşebilmek için buraya geldim.” dedi.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.