Ülkesindeki savaştan kaçtı, Türkiye’de 6 ayda hafız oldu

Ülkesindeki savaştan kaçtı, Türkiye’de 6 ayda hafız oldu

İç savaş nedeniyle ailesiyle birlikte ülkesinden ayrılarak Mersin’e yerleşen Suriyeli Raghat el Falah, 6 ayda hafız oldu.

Suriye’de 2011 yılından beri devam eden iç savaş nedeniyle ülkesinden ayrılarak Mersin’e yerleşen Suriyeli Raghat el Falah, 6 ayda Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Suriye'den ailesiyle birlikte Mersin’e gelen ve Mezitli’ye yerleşen Raghat el Falah, Temmuz 2019’da hafızlık eğitimi için Mezitli Müftülüğü Merkez Hafızlık Kız Kur’an Kursu’na kayıt yaptırdı.

Burada 6 ay gibi çok kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlayan Falah, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacak Hafızlık Tespit Sınavı’na girmeye hak kazandı.

İlçe Müftüsü Süleyman Şahin, Raghat el Falah ile birlikte Kur’an kursu öğreticilerini kabul etti.

Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Müftü Şahin, “Raghat ef Falah, bir günde 5 sayfanın üzerinde ders vererek 6 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamladı. Hafızımızı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Kurs yöneticimiz Azize Şaş Öndül ile hafızımızın hocası Kur’an Kursu Öğreticisi Songül Taşkıran’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Diyanet Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.