Ulaşıma yapılan büyük zam tepki çekti!

Ulaşıma yapılan büyük zam tepki çekti!

Şanlıurfa yeni yılda şehir içi ulaşımına yüzde 36 zam yapıldı.

  
Bir lira 10 kuruş olan şehir içi halk otobüsü ücreti bir lira 50 kuruşa yükseldi. 40 kuruşluk zam tepkiye neden oldu.

Son 3 yılda özel halk otobüslerini tasfiye ederek kendi filosunu kuran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma yüzde 36 zam yaptı. 

Mehmet Deniz isimli vatandaş, “Zam çok fazla. Belediye özel otobüslere yaptırım uygulayamıyoruz diyerek kendi firmasını kurdu. O dönemlerde çok vaat verildi. Ama şimdi görülmemiş zam yapıyor. Bu oranda zam nerede görülmüş.” dedi.

Zammın kaçınılmaz olduğunu ancak bu kadar yüksek oranda zammın abartı olduğunu aktaran Fatih Yılmaz isimli vatandaş ise “Ülke genelinde birçok alana zam geldi. Ulaşımın da zamlanması doğal ama bu kadar abartılı olmamalıydı. Bir lira 25 kuruş olabilirdi. Şanlıurfa, zaten en çok işsizin olduğu bir memleket. 500 bin Suriyeli yaşıyor. Her şey oldukça zorlaşmış. Böyle bir ortamda daha az zam yapılabilirdi.” diye konuştu.

Fevzi Yetkin isimli vatandaş, seçim öncesi ulaşım için verilen birçok vaat yerine getirilmediği gibi her şey daha da zorlaştırıldığını söyledi. Yetkin, şunları kaydetti: “Raylı sistem sözü verdiler olmadı. İyi seyahat sözü verdiler yüzde 36 zam yaptılar. Urfa kartı olamayan biri 2 lira vermek durumunda kalıyor. Şanlıurfa gibi bir yerde ulaşıma 2 lira çok fazla.”

İKİ BİNİŞLİ KARTLAR 4 LİRA OLDU

Bu arada Urfakart’ı olmayanlar ise en az iki binişlik kart almak durumunda kalıyor. Daha önce 3 liraya satılan iki binişlik kart, yılbaşı sonrasında 4 liraya çıktı. Böylece her biniş için iki lira ödeniyor. 

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.