Ukrayna'da gripten 3 milyon kişi etkilendi

Ukrayna'da gripten 3 milyon kişi etkilendi

Ukrayna’da kış gelip havaların soğumasıyla birlikte grip ve ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) vakalarının sayısı 3 milyonu aştı.

Ukrayna’da havaların soğumasıyla birlikte grip ve ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) vakalarının sayısı 3 milyonu aştı. Domuz gribinden de ölümlerin yaşandığı ülkede, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 129’a ulaştı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 27 Ocak itibariyle 3 milyon 17 bin 454 kişiye grip ve SARS teşhisi konulduğu bu vakalardan 129’unun hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, 27 Ocak’ta ülke genelinde 38 bin 440’ı çocuk olmak üzere toplam 80 bin 720 hastanın grip ve SARS nedeniyle tıbbı destek başvurusunda bulunduğu belirtti.

Bakanlığın verilerine göre hastalık en hızlı; Harkiv, Jitomir, Nikolayev, Odesa, Volınsk ve Vinnitsa bölgelerinde yayılıyor.

Öte yandan Dnipropetrovsk, Kirovograd, Çernovetsk ve Sumı bölgeleri ile başkent Kiev’de hastalığın azalma eğilimine geçtiği belirtildi. 

Salgının başlaması ile birlikte Kiev’de okullar 16 Ocak’ta karantinaya alınmıştı. Başkentte okulların 1 Şubat’ta açılması bekleniyor. Bunun yanı sıra ülkenin değişik şehirlerinde grip salgını nedeniyle okullarda eğitime ara verildi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.