Ukrayna Nur talebelerinden sevindiren haberler

Ukrayna Nur talebelerinden sevindiren haberler

Ukrayna Nur talebelerinin hizmet mektubu

RİSALEHABER

Ukrayna ve Türkiye arasında son zamanlarda gelişen iletişim güzel hizmetlere vesile oluyor.

Bugün pasaportsuz ve sadece nüfus cüzdanıyla adeta Türkiye'nin içinde şehirlerarası seyahat eder gibi Ukrayna ziyaret edilebilmektedir.

Bu vesilelerle bir çok Ukraynalı Risale-i Nuru daha da yakından tanıma fırsatları bulmuş ve can-ı gönülden Risale-i Nurlara sahip çıkmıştır.

Risale-i Nur tercümeleri, kitap basımı ve neşriyatı, kitap fuarlarına iştirakler, bir çok  üniversitede konferanslar vb. şeklinde devam etmektedir.

Bu şekilde yoğun hizmetlerin neticesinde oluşan talep bizleri tercüme eserlerin birdaha gözden geçirilip  tekrar tekrar basımlarına vesile olmuştur. Ve elhamdulillah ki Risale-i Nurla bir çok Ukraynalı genç ve aileleri İslam'la şereflenip kendi milletlerine de numune-i imtisal olma vazifesinde adeta yarışmaktadırlar. 

UKRAYNA LİSANINDA BÜYÜK SÖZLER 

Daha önce tercümeleri yapılmış olan Küçük Sözler, Tarihçe-i Hayat, Uhuvvet Risalesi, Gençlik Rehberi, Yirmi Üçüncü Söz, Hastalar Risalesi, Ayetül Kübra, Ramazan İktisat Şükür Risaleleri, İman ve Küfür Muvazenesi, Yirminci Söz, Asayı Musa, Hanımlar Rehberi, Onuncu Söz, Yirmi Dokuzuncu Söz'ün yanında amalar için Hastalar Risalesi de seslendirildi.

Ukrayna Lisanındaki tercümesi yapılmış eserlere bir yenisi daha eklendi. Büyük Sözler Risalesi. Eserin tamamlanması Gül ve Nur Fabrikaları misali umumi bir sahiplenmeyle ve tercüme heyetinin ciddi gayretleriyle vÜcuda gelmiştir.

Ukrayna'nın muhtelif merkezi Kiev, Liviv, Odessa, Harkov vs. şehirlerde Sözler Yayınevi olarak defaatle katıldığımız fuar, kitap tanıtımları, konferans ve seminerlere bir yenisi daha eklendi. 6-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Odessa Kitap Fuarı çok bereketli geçmiştir. 

Ukrayna'dan binler selam eder dualarınızı bekleriz.

u1-001.jpgu2-001.jpgu4-001.jpgu5-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum