Ukrayna Kırım'a kısıtlamaları artırma hazırlığında

Ukrayna Kırım'a kısıtlamaları artırma hazırlığında

Ukrayna, Rusya'nın tek taraflı olarak ilhak ettiği Kırım'a yönelik ilave kısıtlamalara hazırlanıyor.

Poroşenko, Başbakan Arseniy Yatsenyuk’a gönderdiği mektupta Kırım'a yönelik ticaret ve ulaşımla ilgili kısıtlamalar için çalışma yapılmasını talep ederek, bu yönde bir çalışma grubu oluşturulmasını önerdi. 

 Kırım'la Ukrayna arasındaki elektrik iletim hatlarındaki son durumu görüşmek üzere bakanlarını acilen toplayan Başbakan Yatsenyuk, Herson bölgesinde meydana gelen patlamalar yüzünden elektrik hatlarında oluşan arızanın bir an önce giderilmesi talimatını verdi. 
 
Yatsenyuk, "Geçici olarak, Ukrayna sınırı ile Rusya’nın işgal ettiği Kırım arasında yük akışının yasaklanmasını öneriyorum" diyerek yarımadaya, Ukrayna'nın ve Kırım Tatarlarının menfaatlerine uygun, sürekli gönderilebilecek mal ve hizmetlerin listesinin hazırlanmasını istedi.
 
Yatsenyuk, "1 Ocak'tan itibaren başlayacak olan Rusya'nın Ukrayna’ya gıda ambargosu aynı şeklide karşılığını bulacaktır. Ukrayna'ya yönelik her ambargoya, ambargo ile karşılık verilecektir" şeklinde konuştu.
 
Bakanlar Kurulu'nda konuşan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Rifat Çubarov da, Kırım'ın işgali dahil Rusya'nın saldırganlığıyla ilgili olarak Ukrayna'nın en yüksek düzeyde bir temas grubu oluşturarak, uluslararası ortaklarına konuyu anlatmasının ülkenin çıkarına olacağını vurguladı. 
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.