Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’dan Rusya’ya ‘gökten taş yağacak’ tehdidi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’dan Rusya’ya ‘gökten taş yağacak’ tehdidi

Ülkesinin, Kırım geri döneceği günü sabırla bekleyip göreceğini dile getiren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Rusya’yı “gökten taş yağmakla” tehdit etti.

Kuleba, Ukrayna medyasına açıklamasında, “Kırım’ın geri dönmesi, zaman meselesi” ifadesini kullanarak argüman olarak Rusya İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra dağılmasını gösterdi.

Bir dönem Strasburg’da çalıştığını anımsatan Ukraynalı politikacı, bu şehrin, eskiden Fransa ve Almanya arasında yüzyıllar boyunca tartışma konusu olan Alsas bölgesinde bulunduğuna işaret ederek, “Paris bu bölgeyi Fransa-Prusya Savaşı’nda kaybetti ama onlarca yıl geçtikten sonra yeniden kontrolü altına aldı. Fransız eliti, ilk fırsatta ne yapacağını, Alsas ve Lorraine’i geri alacağını net bir şekilde biliyordu” dedi.

Ukrayna’nın da aynı politikayı izlediğini dile getiren Kuleba, “İlhak sırasında, ‘Önemli olan Rusya’ya geri dönmek, ondan sonra gökten taş yağsa umurumuzda olmaz’ diye yazıyorlardı. Buyurun, gökten taş da yağacak, başka şeyler de olacak. Biz zamanımızın gelmesini bekleyeceğiz” ifadesini kullandı.

Ukraynalı yetkililer defalarca Kırım’ı “geri alma” isteğini dile getirmiş, bunun için farklı yollar önermişti. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Kırım sorununun sonsuza dek çözüme kavuşturulduğunu” dile getirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Kuleba Ukrayna’nın askeri sırlarını açıkladı

Kuleba’nın bu sözlerine Rusya Dışişleri Bakanlığı Mariya Zaharova’dan tepki geldi.

Zaharova,  Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, “Nedense askeri sırrı açıkladı ve Ukrayna ordusundan neyin geriye kaldığını anlattı” diye yazdı.

Sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.