Ukde Muhammed Benek filmi Malatya Uluslararası Film Festivali'nde

Ukde Muhammed Benek filmi Malatya Uluslararası Film Festivali'nde

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Panorama bölümünde geçtiğimiz Mayıs ayında vefat eden yönetmen Muhammed Benek'in anlatıldığı Ukde adlı film de gösterime girecek

Risale Haber-Haber Merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8'incisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" başladı. 

Festival Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı konuşmada, insan yaşamının sanattan ayrı düşünülemeyeceğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise kentin, ülkenin yükselen bir değeri olduğunu belirtti. Şehirde, Anadolu'nun tüm farklılıklarının ve güzelliklerinin bir arada yaşadığını söyleyen Polat, festivalin hayırlı olmasını diledi.

Festival Direktörü Suat Köçer de organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ukde: Muhammed Benek

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Panorama'da geçtiğimiz Mayıs ayında vefat eden yönetmen Muhammed Benek'in anlatıldığı Ukde adlı film de gösterime girecek.

Erol Onur'un yönetmenliğini yaptığı film ile ilgili festival tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Onlarca kısa film, tanıtım filmi, Hadis filmleri ve belgesel çekmişti. Ödüller almıştı. Adım adım uzun metraj çekmeye doğru yol alıyordu. Tek amacı iyi filmler çekmek, sonra daha iyi filmler çekmekti… O bugünlerde burada çektiği belgeselin heyecanıyla dolaşacak, sinemaya emek verenlerle konuşacak, gönül verdiği sinema sanatına ev sahipliği yapan festivalin büyülü ortamıyla buluşacaktı. Üzerinde aylarca çalıştığı “Mustafa Akkad” belgeseli seyredilecekti ve Mustafa Akkad’ı anlatacaktı sinema dostlarına. Projelerinden, sinema âleminde iyice pişince çekmek istediği Selahattin Eyyubi filminden söz edecekti… Olmadı. 31 Mayıs 2018’de genç bir sinemacı aramızdan ayrıldı. Sevenleri için Muhammet; Muhammet için ise hayalleri, hedefleri ve projeleri UKDE kaldı."

 Ukde filmi 13 Kasım Salı günü saat 16.30'da gösterime girecek.

Konuk Ülke: Filistin

Festivalin bu yılki konuk ülkesi Filistin. Festival öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Festival Direktörü Suat Köçer, Filistin’in konuk ülke olarak seçilmesini şu sözlerle açıklıyor:

"Filistin her anlamda varlık mücadelesi veren bir ülke. Ne yazık ki hayatın diğer alanlarında olduğu gibi sanatta da, sinemada da çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıya. Filmleri çok zor imkânlarla festivallere katılabiliyor. Film çekimleri sıklıkla engellere maruz kalıyor. Nasıl ki Türkiye uluslararası arenada Filistin meselesine sahip çıktıysa, biz de sinema alanında Filistin’in yanında olduğumuzu ifade etmek istedik. Bu yüzden de bu yıl konuk ülke olarak Filistin’i tercih ettik. Bu yılın üç önemli Filistin filmini ve çeşitli kısa filmleri göstereceğiz. Aynı zamanda on civarında Filistinli sinemacıyı misafir edeceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum