Ucuz ekmek satan fırınlar mahkemelik oldu

Ucuz ekmek satan fırınlar mahkemelik oldu

Ucuz ekmek satışı yapan 6 fırın ile dava süreci devam ediyor

200 gram ekmeğin 1,25 TL'den satıldığı Samsun'da fırın sayısının çokluğundan bahseden Başkan Yılmaz, ucuz ekmek satan 6 işletme ile davalık olduklarını, 6 işletmeye daha dava açacaklarını ifade etti.

"YEREL MAHKEME 'UCUZ EKMEK SATABİLİRLER' DEDİ, İTİRAZ ETTİK"

Ucuz ekmek satan işletmelerin haksız rekabete yol açtığını vurgulayan Yılmaz Yiğit, "Ucuz ekmek satan işletmelerle alakalı olarak 3,5 süredir devam eden davamız var. Biz bir taban fiyat belirliyoruz. Şu anda 200 gram ekmeğin taban fiyatı 1,25 TL. Ekmeği 1 liraya satan varsa bundan haksız kazanç sağlanıyor demektir. Kaç liraya alıyorlar da bu ekmeği kar marjlarını da koyup, 1 liraya satıyorlar. Ucuz ekmek satan işletmeleri tespit edip, Ticaret İl Müdürlüğüne bildiriyoruz. Sonrasında dava açıyoruz. Bununla ilgili olarak yerel mahkeme ucuz ekmek satan işletmelere 'satabilir' kararı verdi. Bizim aleyhimize karar verdi. Biz üst mahkemeye davayı verdik. Alt mahkemenin kararı bozuldu. Dava süreci tekrar başladı. 1 fırın 5 tane de bayi ucuz ekmek satıyordu. Önümüzdeki günlerde 6 işletmeyi daha dava edeceğiz. İlk önce kendilerini ikaz edeceğiz, örnek kararları göstereceğiz. Sonrasında mahkemeye vereceğiz" dedi.

"MÜLTECİ FIRINLARI DA YERLİ ESNAFI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Mülteci fırınlarının sayısının da oldukça fazla olduğunu söyleyen Yiğit, "Odamıza kayıtlı 4 tane yabancı esnaf var. Gerekli belgeleri tedarik etmişler ki odaya kaydını yaptılar. Ruhsatsız üretim yapan da birçok mülteci fırını var. Ruhsat alan mülteci fırınlarının da gerekli hijyenik şartları uyguladıklarını zannetmiyorum. Ruhsatsız açılan bu mülteci fırınları, maliyeye kayıtlı değil, odaya kayıtlı değil, sigortaları yok, sigortalı işçi çalıştırmıyorlar. Yerli fırıncıdan birçok kriter istenirken, onların gider yapmadan üretim yapmaları ister istemez yerli fırıncıyı olumsuz etkiliyor. Yerli fırıncılardan istenilen kriterlerin ve zorunlulukların yabancı fırıncılardan da istenmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.