Uçak bakım eğitiminde işbirliği

Uçak bakım eğitiminde işbirliği

Milli Eğitim ve Boeing uçak bakımı eğitimini güçlendirmek amacıyla işbirliği yaptı.

Boeing, uçak bakım eğitimini desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve ANATEK Teknoloji Transfer Sanayi ve Ticaret AŞ ile ortaklık protokolü imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, protokolle, uzaktan öğretim tekniği ile uçak bakım ve onarım hizmetlerinde ihtiyaç duyulan yüksek vasıflı teknik insan kaynağı yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Bu doğrultuda, 9 ilde bulunan mesleki ve teknik eğitim veren 11 lisede uçak bakım eğitimi alanındaki öğretmen ve öğrencilere uçak bakımında uluslararası standartlarda bilgiyle donatılmaları amacıyla eğitim verilecek. Öğretmenler teorik ve pratik uçak bakım eğitimi, öğrencilere ise teknik İngilizce eğitimi alacak.
Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, öğretmen ve öğrencilere yönelik bu çalışmanın, Milli Eğitim Bakanlığının, dünya standartlarında uçak bakımında ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesi konusundaki çabalarına katkıda bulunacağını ifade etti.

Protokol kapsamında verilecek eğitimler için Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları tarafından insan faktörleri, havacılık mevzuatı, türbinli uçakların aerodinamiği, yapıları, sistemleri ve gaz türbinli motorlar gibi konularda uluslararası uçak bakımı ve onarımı eğitimi mevzuatına uygun görsel-işitsel eğitim materyalleri geliştirildi.

Öğretmenlere teorik ve pratik eğitimlerin sonunda sertifika verilecek. Böylelikle öğretmenler, uluslararası standartlarda uçak bakım eğitimi için gerekli uzmanlıkla donanmış olacak.
Uçak Gövde-Motor ve Uçak Elektroniği dallarında eğitim gören 10. sınıf öğrencilerine genel İngilizce eğitimi verilecek, söz konusu öğrencilere 11. sınıfa geçtiklerinde Teknik İngilizce eğitimi düzenlenecek. Ayrıca öğrencilere çevrimiçi akademik danışmanlık da sağlanacak.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.