Üç dinin temsilcisi,Şişli'de iftar sofrasında buluştu
Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan'ın ilk gününde farklı din temsilcilerini ağırladı.
İftar çadırında buluşan dinin temsilcileri barış ve kardeşlik mesajları verdi.
Ramazan ayının ilk iftar yemeğinde, Ermeni Patrikhanesinden Peder Dırtad Uzunyan, Süryani Cemaati Patriği Yusuf Çetin, Süryani-Katolik Cemaati Dini Reisi Yusuf Sağ, Rum Patrikhanesinden Peder Paisyos Kokinaki ve Şişli İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar bir araya geldi.
Ali Sami Yen Stadyumu yanındaki eski Likör Fabrikası bahçesine kurulan iftar çadırındaki yemeğe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.
Ramazan ayının hayır ve bereket ayı olduğunu söyleyen Mustafa Sarıgül, "Bu ay içerisinde veren el alan elden daha da üstündür. Herkes birbirine yardımcı olmalı dayanışma duyguları en üst seviyede çıkmalı, kırgınlar ve dargınlar birbiriyle barışmalıdır. Bütün dini liderleri ağırlamaktan büyük onur duyuyorum." dedi.
Süryani Cemaati Patriği Yusuf Çetin de, Müslümanları kutsal günlerinde yalnız bırakmak istemediklerini söyleyerek, "Onların bu bereket sofrasına katılmak istedik. Birlik ve beraberliği paylaşmaya çalıştık. Bu kutsal ayın hayra, dünya barışına ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.
Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili ve Dinlerarası Komisyon Başkanı Yusuf Sağ da, kardeşlik mesajları verdi. Sağ, "Günlerin en mübareğini yaşıyoruz. Oruç nedir? Bir arınma, vicdanını yoklama dönemidir. 'Yoksullara ne yaptım, nasıl davrandım' sorguluma dönemidir. Onun için bu ayın önemi çok büyüktür. Ramazan'ın dünya barışına ve kardeşliğin daimi kılınmasına vesile olmasını diyorum." ifadesinde bulundu.
İftar yemeğine katılan Ermeni Patrikhanesi'nden Peder Dırtad da, İslam âleminin kutsal ayını kutladığını belirerek, "Bütün din görevlisi arkadaşlarımızla bizi davet eden başkan Sarıgül'e teşekkür ediyorum." dedi.
ÜÇ BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ
Şişli Belediyesi'nin kurduğu iftar çadırında 1 gün içinde 3 bin kişi iftarını yapabilecek. Çadır dışında da yüzlerce kişiye orucunu açması için kumanya dağıtılacak. Ayrıca, Şişli Belediyesi her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerinde yaşayan vatandaşlara yurtlarda kalan öğrencilere erzak yardımında bulunacak.
Ramazan ayı boyunca yemek ve erzak dağıtımı yapılan kişi sayısının 50 bini bulması amaçlanıyor.
Zaman
