Twitter, Trend'lerin neden gündem olduğunu açıklayacak

Twitter, Trend'lerin neden gündem olduğunu açıklayacak

Twitter'ın gündem olan konular listesinde, örnek tweet'ler yer alacak

Twitter, Trending Topic (Gündem olan konular) bölümüne giren başlıkların daha kolay anlaşılması için harekete geçiyor. Şirket, kullanıcıların bir konunun neden gündem olduğunu anlamaları için listeye örnek tweet'ler ve kısa açıklamalar eklemeye karar verdi. 

Twitter, bu hafta yeni bir deneme sürümü devreye sokarak gündem olan konuların yanında birkaç örnek tweet'in yer almasını sağladı. Bu yolla, kullanıcıların konuya tıklayarak neden gündem olduğunu anlamak için vakit kaybetmeleri gerekmeyecek. 

Küçük kız çocuğu, denizin ortasında…

Yaşı dört ila beş arasında olduğu düşünülen bir çocuk Yunanistan açıklarında tesadüfen bulundu. Kız çocuğu, can simidine sarılıp denizde sürüklendiği sırada feribottaki yolcular tarafından fark edildi.Yolcular ve feribottaki güverte ekibinin çocuğu…

Şirketten konuya dair yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Gündem sekmesi herkesin hakkında konuştuğu konuları gösteriyor. Fakat sıklıkla Twitter'da listeye düşen bir kelime ya da cümleye bakıp "Bu neden gündem oldu?" diyoruz. Bu soru geçen yıl yarım milyondan daha fazla kez tweet'lendi. Bu soruna yardım etmek için gündemlerin yanına örnek tweet'ler ve kısa açıklamalar eklemeye karar verdik" 

Twitter ürün müdürü Frank Oppong yeni güncellemeyle ilgili şunları söyledi: “Önümüzdeki haftalarda, gündeme bağlam eklemeye yardımcı olmak için bazı gündemlere eklenen kısa tanımlar göreceksiniz. Tanımlar, bir şeyin neden gündem olduğu konusunda anlaşılması kolay ve net kaynaklı bir bağlam sağlayacak" 

T24

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.