Twitter para kazanma özelliğini kullanıma sundu

Twitter para kazanma özelliğini kullanıma sundu

Twitter, kullanıcıların para kazanmaya başlayabileceği Süper Takip ve Biletli Spaces özelliklerini duyurdu.

Twitter'ın Clubhouse benzeri özelliği Spaces için 'bilet' sistemi üzerinde çalıştığını duyurmuştuk. Söz konusu özellik ile Twitter Spaces'ta açılacak sesli odalar için bilet satılabileceğini, bu odalara katılmak isteyenlerin bilet ücretlerini ödemek zorunda olacaklarını belirtmiştik. Twitter şimdi, bu özelliği resmen kullanıma sunduğunu duyurdu.

İÇERİK ÜRETİCİLER PARA KAZANACAK

Twitter bir süredir hem içerik üreticilere gelir kazanma yolları sunmanın hem de şirket için yeni gelir kaynakları oluşturmanın arayışında. Biletli Spaces odaları da tam olarak bu arayışın sonucunda ortaya çıkmış bir özellik. Oda sahipleri, biletli Spaces odaları için 1 dolar ile 999 dolar arasında bir bilet fiyatı belirleyebilecekler. Ayrıca oda sahipleri, ister 100 kişiyi isterlerse de yalnızca 5 kişiyi bu özel sesli sohbet odalarına davet edebilecekler.

Twitter'ın büyük kitlelere hitap eden içerik üreticiler için sunmuş olduğu bir diğer yeni özellik ise Süper Takip. Teknik açıdan YouTube'un 'Katıl' ya da Twitch'in 'Abone' hizmeti ile benzer bir yapıya sahip olan Süper Takip, kullanıcıların aylık belirli bir ücret karşılığında içerik üreticilere abone olmasını ve onları manevi anlamda desteklemenin yanı sıra maddi anlamda da desteklemesini sağlıyor.

KAYNAK: WEBTEKNO

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.