Twitter koronavirüs eleştirilerini sansürledi

Twitter koronavirüs eleştirilerini sansürledi

Twitter, Hindistan hükümetinin talebi üzerine ülkedeki koronavirüs salgınıyla mücadele koşullarını eleştiren tweetler için sansür uyguladı.

Twitter, Hindistan hükümetinin koronavirüs salgınını ele alışını eleştiren 50’den fazla tweeti kaldırdı. Hükümetin talebi üzerine kaldırılan tweetleri atanlar arasında, ülkede yüksek profile sahip kişiler de bulunuyordu.

Hint haber sitesi MediaNama tarafından bildirilen habere göre hükümet, Twitter’a 52 tweeti sansürlemesi için bir acil durum emri gönderdi. Gelen emir üzerine Twitter, söz konusu tweetlere ve hesaplara sansür uyguladı. Sansürlenen hesapların arasında Hint Parlementosu’nun bir üyesi, iki film yapımcısı, bir oyuncu ve Batı Bengal Eyalet Bakanı yer alıyor.

Konuyla ilgili TheVerge‘ye konuşan bir Twitter sözcüsü, tweetlerin yerel yasaları ihlal etmesi durumunda şirketin Hindistan’daki kişiler tarafından görüntülenememesinin söz konusu olacağını söyledi. Bunun yanında eylemin Hindistan hükümetinden gelen bir yasal talebin sonucunda yapıldığı ifade etti. Sansür uygulanacak hesaplara da konuyla ilgili gerekli bilgilendirme yapıldığının altının çizdi.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.