Twitter, Çin elçiliğinin Uygur Türkleri ile ilgili skandal paylaşımını kaldırdı

Twitter, Çin elçiliğinin Uygur Türkleri ile ilgili skandal paylaşımını kaldırdı

​Twitter, Çin'in ABD büyükelçiliğinin Uygur kadınlarının "özgürleştirildiğini" ve artık "bebek yapma makinesi" olmadıkları yönündeki skandal paylaşımını kaldırdı.

Son yıllarda Uygur Türklerine karşı büyük bir zulüm politikası uygulayan komünist Çin yönetimi, insanlık dışı uygulamalarını sosyal medya platformlarından açıkça ilan etmekten geri durmuyor.

Çin'in ABD büyükelçiliği, geçtiğimiz gün yaptığı skandal paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

Araştırma gösteriyor ki, aşırıcılığı ortadan kaldırma sürecinde, Sincan'daki Uygur kadınlarının zihinleri özgürleşti ve cinsiyet eşitliği ve üreme sağlığı desteklendi, artık bebek yapma makinaları değiller.
Uygur Türklerine yönelik zalimane bir şekilde yapılan bu uygulamanın paylaşımının ardından Twitter, gönderinin " Twitter kurallarını ihlal ettiğini" açıkladı ve paylaşımı kaldırdı.

Komünist Çin zulmü

Son yıllarda Çin, tahmini bir milyon insanın kitlesel gözaltına alınması, yoğun bir şekilde insanların ve dijital faaliyetleri gözetleme, asimile programları, dini faaliyetlerin bastırılması ve dini mekanların kapatılması da dahil olmak üzere Sincan bölgesindeki Müslüman Uygur Türklerine yönelik baskılarını arttırdı.

Çin, Uygur Türklerini zorla çalıştırırken kadınlarını da zorla kısırlaştırıyor. Kültürel bir soykırım hailne dönen Çin'in bu politikaları büyük tepki çekiyor.

Associated Press (AP) tarafından yapılan kapsamlı bir araştırmada , yetkililerin yüz binlerce Uygur kadınını doğum kontrolüne, kısırlaştırmaya ve kürtaja maruz bıraktığını ortaya çıkmıştı.

AP, Hotan ve Kaşgar'ın çoğu Uygur bölgelerinde 2015 ve 2018 yılları arasında doğum oranlarının yüzde 60'tan fazla düştüğünü, ülke genelinde ise yüzde 4,2 düştüğünü tespit etti. AP, bulgularının hükümet istatistiklerine, eyalet belgelerine ve 30 eski tutuklu, aile üyeleri ve eski bir gözaltı kampı eğitmeniyle yapılan görüşmelere dayandığını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.