Türkmenistan'dan doğalgaz indirimi

Türkmenistan'dan doğalgaz indirimi

SETA Ekonomi Uzmanı Karagöl, “Rusya’dan doğalgazda yüzde 10,25’lik bir indirim alınabildiyse, enerji piyasasında devletler fiyat indirimine gidecektir. Bunu yapan ülkelerden biri de Türkmenistan olacak” dedi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, enerji piyasasında aktör sayısının artmasıyla doğalgaz fiyatlarında indirime gidileceğini, indirim yapacak ülkelerden birinin de Türkmenistan olacağını söyledi.

Karagöl, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un 6-7 Ağustos tarihlerinde Türkiye’ye yapacağı çalışma ziyareti ile bu ülkenin enerji dünyasındaki konumunu değerlendirdi.

RUSYA YAPTI GERİSİ GELECEK

Doğalgaz fiyatlarında indirimin eskiden dillendirilemeyen bir konu olduğunu aktaran Prof. Dr. Karagöl, “Daha önce indirim gibi konular konuşulmazdı. Doğalgazda Rusya’ya yüzde 60 oranında bir bağımlılığımız söz konusu olmasına rağmen, Türk Akımı projesi münasebetiyle yüzde 10,25’lik bir indirim alınabildiyse, piyasaya yeni aktörlerin girmesiyle doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecektir. Bunu yapan ülkelerden biri de Türkmenistan olacaktır” dedi.

ANLAŞMALAR ARTIK DAHA KISA

Önümüzdeki süreçte doğalgaz fiyatı ve enerji arzı konularında yeni gelişmelerin yaşanabileceğine işaret eden Karagöl, uzun vadeli doğalgaz alım satım kontratları yerine artık daha kısa süreli anlaşmaların yapılabileceğini savundu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.