Türkmenistan'da yalnızca 160 kişiye Hac izni verildi
Türkmenistan’dan bu yıl sadece 160 Müslüman Hacca gidecek
Türkmen Devlet haber ajansı bu yıl ülke genelinde sadece 160 Müslüman’ın Hacca gideceğini açıkladı. İlgili kararnamenin Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından imzalandığı bildirildi.
Türkmen Hacı adayları 17 Ağustos-7 Eylül arasında Hac yolculuklarını yapacak. Kararnamede “Türkmen Hava Yolları” şirketine bu seferleri gerçekleştirme talimatı da yer alıyor.
Bu yıl Türkiye'den 80 bin hacı adayı kutsal topraklara gidecek
Hacca gidecek olan kadın hacı adaylarının oranı yüzde 51, erkeklerin ise yüzde 49 oldu. Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adaylarından ilk kafile 6 Eylül’de hacı olarak yurda dönecek. 28 Eylül’de dönecek olan son kafileyle tüm hacılar yurda dönmüş olacak.

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.