Türkmendağı'nda muhaliflerden yeni savunma hattı

Türkmendağı'nda muhaliflerden yeni savunma hattı

Bayırbucak Türkmen bölgesinde muhalifler, Rusya desteğindeki Esed rejiminin ilerleyişini durdurmak için yeni savunma hattı oluşturuyor.

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde, muhalifler, Rusya desteğindeki rejimin ilerleyişini durdurmak için yeni savunma hattı oluşturuyor.

Türkmenlerin yaşadığı, başta muhaliflerin elinde bulunan Kalaba, Sallur, Kelez, Karamanlı, Çümeren köylerine, rejim tarafından ele geçirilen Kızıldağ ve Gebelli (Rabia) köyündeki hakim noktalardan tank ve top atışları yapılıyor. Ağcabayır köyüne ise Rus savaş uçakları tarafından yoğunlukla hava saldırısı düzenleniyor.

Öte yandan, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki köyleri birbirlerine bağlayan yollarda görülen araçlara tank, havan ve uzun namlulu silahlarla ateş edildiği de gelen bilgiler arasında.

Türkmen muhaliflerin kontrolü altındaki köylerden günün her saati patlama sesleri yükseliyor. Genel durum ve atılan bombaların çıkardığı sesler nedeniyle Türkiye sınırına yakın Yamadı köyüne sığınan binlerce sivil, korku ve endişe içerisinde gelişmeleri takip ediyor.

Esed rejimi askeri yığınak yapıyor

Muhalif kaynaklardan alınan bilgilere göre, rejim güçleri Bayırbucak'ta ele geçirdiği çeşitli noktalara askeri yığınak yapıyor ve Türkmendağı'nda ilerlemeye devam ediyor. Bu durum kısa süre içinde Rusya ve İran destekli Esed birliklerinin geniş çaplı kara harekatına hazırlandığı yorumlarına neden oluyor.

Son günlerde yaşanan yoğun çatışmalarda, birçok köyü ele geçiren rejim güçlerinin ilerleyişlerini durdurmak amacıyla muhalifler de daha geri noktalara yeni mevziler kazarak, etkili savunma için hat oluşturuyor.

Ayrıca bölgede hizmet veren son sahra hastanesinde de bekleyiş sürüyor. Doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan gönüllüler, acil müdahale ve aynı anda daha çok ameliyat yapabilmek için iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.