Türkmen ailelerin ekmeği TDV'den

Türkmen ailelerin ekmeği TDV'den

Türkiye Diyanet Vakfı, Irak'taki iç karışıklık ve çatışmalar nedeniyle topraklarını terk ederek Kerkük'e sığınan 500 Türkmen aileye yardım elini uzattı.

Kerkük'e sığınan 500 Türkmen aileye geçen yıl 113 bin dolar destekte bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ailelere, ev ya da çadırlarında ekmek pişirebilmeleri amacıyla birer fırın ile 50'şer kilogram un yardımı yaptı.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Irak'taki mağdur Türkmenlere de yardım eli uzattıklarını söyledi.

Palakoğlu, geçen yıl, Kerkük'e sığınan 500 aileye küçük ev aleti, zaruri mutfak malzemesi, hijyen paketi ve kuru gıdanın yanı sıra kış aylarında soba ve battaniye alınması için Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneğine yardım gönderdiklerini anlattı.

Irak'ta yıllardır süren çatışma ve iç karışıklık nedeniyle 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, bir o kadarının da göçe zorlandığını dile getiren Palakoğlu, "Ülkedeki iç savaş, geride sakat, dul ve yetimler, sekteye uğramış eğitim hayatı, güvenlik gerekçesiyle okula gidemeyen milyonlarca genç ve topraklarını terk etmek zorunda kalan insanlar bıraktı. Kerkük'te ise aralarında Türkmenlerin de yer aldığı binlerce göçmen bulunuyor" ifadesini kullandı.

Kendi ekmeklerini pişirebilecekler

Kerkük'teki göçmenlerin zor şartlar altında yaşamını sürdürdüğünü belirten Palakoğlu, bu ailelerin gıda ihtiyacının karşılanması ve kolayca ekmek pişirmelerini sağlamak için yeni yardım yaptıklarını bildirdi.

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği işbirliğiyle, Kerkük'te zor koşullarda yaşam mücadelesi veren 500 aileye, ev ya da çadırlarında ekmek pişirebilmeleri amacıyla birer fırın ile 50'şer kilogram un ulaştırdıklarını kaydeden Palakoğlu, "Vakfımızca temin edilen 40 bin dolar tutarındaki ekmek fırınları ve unlar, Türkmen ailelere teslim edildi" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.