Türkiye'yi çok seviyorum ama muhataplarım toplantılara hep geç geliyor

Türkiye'yi çok seviyorum ama muhataplarım toplantılara hep geç geliyor

Almanya'nın en büyük fuar şirketi Deutsche Messe'nin Türkiye Üst Yöneticisi Alexander Kühnel'in tek şikayeti muhataplarının belirlenen saatte toplantılara gelmemesi

Almanya'nın en büyük fuar şirketi Deutsche Messe'nin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Alexander Kühnel, 11 yıldır yaşadığı Türkiye'yi çok seviyor. Orhan Pamuk okuyor, Türk tatlılarına bayılıyor. Tek şikayeti trafik ve toplantılara geç kalan muhataplar.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye'ye ve İstanbul'a gönül bağı duyan bir iş insanı.

Alman CEO Kühnel, AA muhabirinin, Türkiye'de yaşam, Türk mentalitesi ve Türkiye ekonomisi hakkında sorularını cevapladı.

Türk yaşam biçimine yakın hissettiğini anlatan Kühnel, "Benim için bir yabancı olarak Türkiye’de yaşamak oldukça keyifli ve avantajlı. Aksi halde 10 yıldan uzun süredir burada olamazdım. Kendi açımdan Türkiye’de çalışmanın da avantajlı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar daha esnek ve daha az bürokrasi hakim. Türkiye’de yaşayan ve çalışan bir yabancı olarak kişisel avantajlarım ise Türkiye’yi, İstanbul'u ve buradaki insanları çok seviyor olmam. Hayalimdeki şehirde hayalimdeki işimi yapıyorum diyebilirim." diye konuştu.

"İş hayatında ve sosyal yaşamda geç kalmanın mazereti olamaz"

Kühnel, Türkiye'ye yerleşme kararını çok kısa sürede aldığını belirterek, "Gitmek isteyip istemediğim sorulduğunda 2 saat içinde kararımı verdim." dedi.

"Alman dakikliği" nedeniyle iş toplantılarında zaman zaman sorun yaşadığını ifade eden Kühnel, İstanbul trafiğinden ve dolayısıyla muhataplarının gecikmelerinden dertli olduğunu söyledi.

Kühnel, şunları kaydetti:

"Sosyal hayatta tipik Alman alışkanlıklarımın birçoğunu kaybettim ama hala devam eden bir alışkanlığım var. Bu da dakik olmam. Türkiye’de birçok insan bu konuda sorun yaşıyor ya da çok fazla umursamıyor çünkü geç kalmayı normal olarak görüyorlar. Ancak benim için iş hayatında ve sosyal yaşamda geç kalmanın mazereti olamaz. Bu yüzden eğer köprüde çok fazla trafik olduğunu biliyorsanız, zamanında varabilmek için yola daha erken çıkmalısınız. Ama bu ayrıntı dışında benim için Türklerin mentalitesini, Almanlarınkine göre kendime daha yakın bulduğumu söyleyebilirim. Çünkü daha esnek ve rahat olduğunu deneyimlediğim bir işleyiş mevcut.

Bunun dışında, Türkiye'de Almanya’da olduğundan çok daha fazla güneş var. Türk mutfağı ve Akdeniz insanının sıcaklığı ise burada yaşamanın beni en çok cezbeden noktalarından." 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum