Türkiye'nin saklı cennetine ilgi artıyor

Türkiye'nin saklı cennetine ilgi artıyor

Türkiye'nin saklı cenneti olarak nitelendirdiği Artvin'deki şelalelere yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor.

Doğaseverlerin "Türkiye'nin saklı cenneti" olarak nitelendirdiği Artvin'deki şelalelere yerli ve yabancı turistlerin ilgisi, her geçen yıl artıyor.

Artvin, el değmemiş ormanları, flora ve faunası, dereleri ve tarihi köprülerinin yanı sıra şelaleleriyle de turistlerden ilgi görüyor.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önemli şelalelerini bünyesinde barındıran Artvin’in her mevsim ziyaretçilerine farklı bir doğa güzelliği sunduğunu söyledi.  

Cirit, Artvin’in el değmemiş yeşil doğası dışında ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan bir "şelaleler kenti" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İlimiz bağrında bir çok güzelliği barındırıyor. Ülkemizin en yüksek şelalesi, Yusufeli ilçemizdeki Ciro Şelalesi'dir. Birden fazla basamak halinde olan şelale 165 metre yükseklikten dökülüyor. Borçka’da Gürcistan ülkesine sınır bölgede bulunan Maral Şelalesi, Hopa’da Güneşli Şelalesi ve Arhavi’de Mençuna Şelalesi’ne sahibiz. Şelalelerin her biri birbirinden farklı güzelliği barındırıyor. Şelaleler her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geldi.”

Artvin'de doğa turizmini ön plana çıkartarak kentin tanıtımına ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Cirit, “Mençuna Şelalesi de bu anlamda önemli bir potansiyel sahip. Kamilet Vadisi’ndeki bu doğa harikası şelalenin hem ülkemizde hem de uluslararası alanda tanıtmak ve turist hareketliliğini çekmek istiyoruz. Bu bölge doğal güzelliğin bozulmadığı alanlardan biridir” dedi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.